Misshumasshu

3,5
24 betyg
Fusionrestaurang
Hemsida
Instagram
Misshumasshu
3,5
24 betyg
Hemsida
Instagram

I anrika Birger Jarlspassagen ligger Misshumasshu, en livlig mötesplats som drivs av kockduon bakom Adam/Albin. Här möts Stockholm och Tokyo både i miljön och på menyn, som bjuder på ett mischmasch av spännande smårätter och drinkar.

Adam Dahlberg och Albin Wessman är kanske framför allt kända för Michelinkrogen Adam/Albin, men de står även bakom Misshumasshu vid Norrmalmstorg. En restaurang med avskalad interiör och pulserande atmosfär belägen i Birger Jarlspassagen. Här fokuseras det både på maten och drycken, som går i linje med varandra, och man erbjuder även take away. Menyn präglas till stor del av japanska influenser och bjuder på smårätter, grillspett och ramen med oväntade smaker, vilket serveras vid sidan om matchande drinkar med bland annat gin och sake. Man kan även droppa in och äta lunch mitt på dagen eller hämta med sig take away.

Med Misshumasshu har kockduon velat skapa en livlig, mångsidig och rolig miljö som är öppen både dagtid och kvällstid. Här finns det plats för såväl par som för större grupper som vill dela på en sällskapsmeny med utvalda smårätter. Restaurangen huserar delvis i en egen lokal och delvis ute i själva Birger Jarlspassagen, där den klassiska sekelskiftesmiljön erbjuder 30 drop-in-platser under ett hav av japanska fiskflaggor. Fortsätter man lite längre in hittar man även systerbaren Nori Bar, där man kan stanna till och ta en cocktail före eller efter maten.

Föreslå ändringar

Recensioner av Misshumasshu

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
22 mar 2019

Först, kan vi bara bekräfta hur vackert det är inne i Birger Jarlspassagen, så underskattat!

Misshumasshus läge känns hemligt och pirrigt. Snygg stilren inredning med neonljus, öppet kök, bra placering av bord med korgar under stolarna vart du lä... Visa hela »

20 mar 2019

Bara en ramen-lunch här hittills. Känns lovande och vill tillbaka för övrigt utbud, drinkar och middag etc.
Ramen: nudlarna var bra här och likaså fläskköttet, men övrigt var svårare att få ihop med smakerna. Kanske en smaksak och kanske... Visa hela »

21 jun 2019 · Uppdaterad

Hade en riktigt bra helhetsupplevelse på Misshumasshu för några veckor sen. Riktigt kul att de har tagit vara på den annars så tråkiga Birger Jarlspassagen. Halva restaurangen (baren?) ligger ute i passagen, medan andra är inne på gamla butiken Mrs H. Av... Visa hela »

25 aug 2022

Väldigt god mat och drinkar, de hade fått full pott om portionerna hade varit lite lite större (eller billigare), även om man delar så kändes det mer som en mumsbit. Deras guacamole har fantastisk kryddning och små rispuffar. Missa inte den!

12 mar 2019

Coolt, trångt och ungt! Vi var 2 par som var här och vi gillade det mesta.
Goda smaker och som namnet säger "blandning". Med fördel tar man in flera smårätter så man får smaka på så många som möjligt. Alla var dock in... Visa hela »

27 mar 2019

Det godaste jag ätit på länge!

Tog en slider med kimchi och var rena smak explosionen, testade också ramen! Mycket god buljong krämigt ägg och goda nudlar! Känns enkelt och intimt trots att Östermalm myllrar utanför.

Vill äta lu... Visa hela »

20 aug 2019

Så roligt att det blir lite liv i den annars inte så välbesökta passagen. Jag var här för någon vecka sedan och jag älskade det.
Det känns väldigt avskalat och enkelt, väldigt Japanskt. Det känns som att min sitter på ett stä... Visa hela »

Listad i: Fusion
18 feb 2023

Översätt till svenska »

So far I’ve only been there for lunch and I do enjoy their hearty Japanese inspired dishes. Love their ramen. That being said for that, you do pay a premium for the location and the chef’s reputation. There are better priced delicious ramen elsewhere now too. I would also stay away if it... Visa hela »

Listad i: Great lunch
26 feb 2023

God och fin mat, skulle kommit hit oftare om det inte var så dyrt. Önskade att man fick mer mat för pengarna.

14 sep 2023

Restaurangen var i en trevlig och fin miljö. Maten smakade väldigt bra.

Dock väldigt besviken på servicen. Verkade glömma bort 2 av våra rätter, så vi satt i 45 minuter och väntade, trots att vi sagt åt 2 gånger så kom den in... Visa hela »

6 sep 2019

Vi hade en splittrad men sammantaget fin kväll på Misshumassho. Vi delade på ett antal smårätter och de som var billigare såsom majsen och avokadon överraskade oss positivt. Tonfisken var däremot en besvikelse smakmässigt. Gunma Wagyubeefen tog oss ti... Visa hela »

21 jun 2019

Smakexplosion! Har länge velat besöka Misshumashu då jag hört att Adam&Albin ska vara grymma!

Menyn består av antingen smårätter som man kan dela, optimal för 2 pers. Eller så finns det även större rätter såsom ramen... Visa hela »

26 sep 2019

Stimmigt, pråligt, fullpackat och något stressig atmosfär är första intrycket Misshumasshu. Måste medge att jag blev besviken på råvarorna och kreativiteten. Vi testade 5 olika smårätter som inte alls höll måttet för det pris v... Visa hela »

13 maj 2020

Besökt höst 2019. I sin helhet väldigt stabilt i mat, stämning och lokal. Härligt om man vill ha lite mer puls.

10 jan 2020

Söndagslunch!
Gott men dyrt! Tog Deras schnitzel som är en poppis på deras meny.

21 aug 2019

Vi valde att sitta i baren och äta, dels för att få prata ostört, det är med all rätt väldigt mycket folk här, och dels för att det var en sådan härlig gemytlig stämning inne i baren. Bra musik och ett riktigt avslappnat mode. Maten var j... Visa hela »

5 okt 2019

Väldigt besviken. Coolt hängställe om man är ute efter en bar och kanske blir lite snack-sugen men drinkarna var som att färdas tillbaka till tonåren. Lite vodka och typ sweppes citron. Maten var god men typ ändå inget speciellt. Trevlig service dock!

8 aug 2019

Vi har haft en fantastiskt smakupplevelse. Väldigt uppmärksamma personal. Tack !

13 maj 2019

Matförgiftad efter en middag på misshumasshu. Ringde in och deras reaktion var förvånansvärt likgiltig. Fick ingen ursäkt ens. Well well...

16 nov 2019

Bra läge och modern trevlig miljö. Hade fått tips att detta ställe har Stockholms bästa ramen, vilket inte stämde alls. Maten var okej - men vår servitör fantastisk. Även hovmästaren var trevlig och professionell, dock gjorde övrig personal d... Visa hela »

Sida 1 av 2

Så tycker pressen

Nöjesguiden

· 5 av 6 · 2019-08-16

“Det är så förtrollande gott att det nästan är löjligt och vi tar faktiskt in backning på den rätten vilket ska sägas inte hör till vanligheterna.”

SvD Krogguiden

· 5 av 6 · 2019-05-23

“Äntligen har den vackra Birger Jarlspassagen fått en värdig restaurang.”

DN Krogkommissionen

· 4 av 5 · 2019-05-09

“Humörhöjande svensk-japansk mix med självklar pondus”