Adam Dahlberg och Albin Wessman, kockduon bakom restauranger som Adam/Albin, Misshumasshu och Solen, stjärnsatsar med en ny restaurang vid Gustav Adolfs torg i Stockholm. Samtidigt stänger de sin Michelinkrog Adam/Albin vid årsskiftet för att ge plats åt sitt nya hjärteprojekt.
Vad den nya restaurangen ska heta är fortfarande okänt och meddelas senare i år, men klart står att de vill erbjuda en gästupplevelse i internationell toppklass, med essensen av Adam/Albin och teamet därifrån som grund.
– Vi utformar något i en helt egen kategori som inte liknar något annat i Stockholm och vi siktar kulinariskt på högsta möjliga nivå, säger Adam Dahlberg.
Den nya flaggskeppsrestaurangen vid Gustav Adolfs torg beräknas öppna i början av 2026. Lokalen är 550 kvadratmeter stora och inreds med tjugo- och trettiotalsklassicismens Swedish Grace i åtanke, kombinerat med det karaktärsfulla sextio- och sjuttiotalet. Målet är att skapa en harmonisk, spännande och estetiskt tilltalande resa som leder gästen genom kvällens olika upplevelser.
– Vi skapar vårt livs restaurang utifrån vår passion för matkonsten. Kanske blir det vår sista dans, men vi ser det lika mycket som en början på framtidens gastronomi och krogkultur, säger Albin Wessman.
Utöver Adams och Albins nya restaurang ska ytterligare två krogar öppna i kvarteret.
– Den nya restaurangen är den första av tre nyetableringar, av noggrant utvalda aktörer på Stockholms matscen, som öppnar i Axfasts kvarter Jakob Mindre 11. Ett område som nu utvecklas till en levande destination för mat och kultur, säger Mathias Förberg, ansvarig fastighetsutvecklare på Axfast.