Aeris Cocktails-grundarna Nik och Dia guidar oss till sitt Köpenhamn

Aeris Cocktails är det danska varumärket där du kan få färdigblandad cocktail. Efter en succéfylld lansering under 2021 i Danmark, kikar grundarna Nik Neubauer och Dia Jovanovic mot sina hemmamarknader. Jovanovic, som är född och uppvuxen i Helsingborg, berättar varför lanseringen i Sverige står extra varmt om hennes hjärta:
– Vi har valt att sätta fokus på Sverige då efterfrågan har varit enorm, säger Dia.

Vi kunde inte låta bli att fråga det Köpenhamnsbaserade paret om deras guldkorn i Köpenhamn. 

Dia och Nik, berätta, vilka är ni? Och vad är Aeris Cocktails?
– Aeris Cocktails är ett Köpenhamnsbaserat premium pre-batched cocktailmärke. Våra cocktails är handgjorda och buteljerade enligt högsta standard. Syftet är därför att alltid försöka kliva utanför boxen, göra något som känns fräscht och spännande, ta till sig nya koncept och verkligen låta oss inspireras av den rika och fantastiska atmosfären Köpenhamn har att erbjuda.

Nik:
– Jag har bokstavligen gastronomi rinnandes genom mina ådror. Jag föddes i Hannover, där min farfar ägde flera restauranger, barer och hotell. Min far gick samma väg och specialiserade sig på hotell. Jag ägde en bar i Barcelona före pandemin bröt ut. Det var en premium cocktailbar, där varje recept skulle vara perfektion. En del utav recepten har följt med i Aeris.


Nik Neubauer

Dia:
– Jag flyttade från Helsingborg till Köpenhamn för över tio år sedan för att studera. Jag har en bachelor i International business & politics, och en master i något som heter Applied Economics and Finance. Jag tog också en termin på en skola i Frankrike som anses vara Europas bästa business school: HEC. Det har klart varit en fördel att ha den bakgrunden i ryggen, speciellt när det gäller att bygga bolag.


Dia Jovanovic

Två världar som möts, spännande! Hur skapades Aeris?
– Det är en Corona-bebis. Vi började buteljera cocktails för våra vänner, och för oss själva, när alla barer och restauranger var stängda i Köpenhamn. Vi har hög standard när det kommer till mat och dryck, så vi vägrade servera dålig alkohol hemma. Vi fastnade för idén och tänkte att vi lika gärna kunde försöka starta och sälja produkten. Därifrån byggde vi vidare på idén, och skissade på varumärke, koncept, stil, och design.

Vart i Köpenhamn går ni för bästa...

Frukosten?
– Just nu gillar vi Studio X Kitchen väldigt mycket. Bra för att både sitta och arbeta men även för att avnjuta en kopp kaffe. Och såklart, god frukost!

Lunchen?
– Kycklingburgaren från Poulette och ett glas naturvin på Pompette. Magisk kombo! Jämfört med Sverige får du ta med dig burgaren från Poulette in till till Pompette som ligger vägg i vägg. Annars är Fabro ett bra alternativ inne i stan. God och billig pasta.

Hotellet?
– Nyöppnade 25 Hours Hotel är väldigt trevligt! Lite Wes Anderson-vibes. Och samma standard på service som exempelvis Hoxton eller Soho House som vi känner till från utomlands!

Cocktailbaren?
– Vi är sällan på cocktailbarer, kanske eftersom cocktails är så lättillgängliga för oss. Men Ruby Bar, Lidkøb och Duck and Cover är några ställen vi rekommenderar. För en skön och avslappnad atmosfär rekommenderar vi dock Yellow som ligger i Nørrebro!

Klubben?
– Att klubba i Köpenhamn känns lite passé, de flesta spenderar sina pengar på trevliga restauranger och barer. Men Søpavillonen är kul och tillräckligt stor för att ha något för alla.

Shoppingen?
– Vintageshopping i centrum eller Nørrebro! Röda Korset, Prag, Episode, Acne Archive (archival pieces från Acne) – och för lite mer high end vinatge (kul att kika på) så finns Time's Up Vintage, Veras Garderobe och Lula.

Hur ser den perfekta Köpenhamnshelgen ut?
– Börja morgonen bra! Vakna utan larm, träna, ta ett dopp i kanalen. Om vi ​​har tur så har Cabu öppet, som gör sin pop-up, så käkar vi brunch där, annars är Darcy's på Nørrebro vårt tillhållsställe. Dyrehaven i Vesterbro har god lunch, smørrebrød för de som vill gå på den klassiska danska. Om vädret är bra borde du bege dig till Riga på Litauens Plads och njuta av vädret med en iskall Paloma i handen, eller ta en tur till nyöppnade AutoPoul i trendiga området Nordvest. De bästa middagarna i Köpenhamn just nu kan hittas på Baka D'Busk eller Grimal.

En maträtt, ett vin, en drink och ett bakverk för resten av ert liv. Vad hade ni valt?
– Pasta Vodka… eller currywurst för Nik, ultratysk som han är! Vin får det bli Baccabianca, ett orange naturvin från producenten Tenuta Grillo. När det kommer till drink väljer vi vår nykomling som lanserades den 16 juni i Danmark och i Tyskland (jobbar på det i Sverige) Grapefruit Margarita är en fantastisk kreation! Bakverk, hmm... Kardemummabullarna från Lille Bakery, som ligger ute på Reffen i Köpenhamn! Testa!