Christin Kashou guidar till sina bästa Stockholmstips

Hon är nyutexaminerad jurist men har i och med vinsten i Sveriges mästerkock valt att följa sina drömmar och ägna sig åt mat på heltid.
Möt Thatsups nya bloggerska, Christin Kashou – juristen som blev Sveriges mästerkock av en slump.

Berätta Christin, vem är du?
– Jag är uppvuxen i Upplands Väsby med mina föräldrar och tre syskon. Efter studenten började jag studera till jurist på Stockholms universitet. Passade på att ta en utbytestermin i LA där jag bodde i Santa Monica och levde livet. På min fritid hänger jag i stallet, kör padel som alla andra. Jag är också en riktig nörd som löser rubikskub på tunnelbanan.

Hur kom det sig att du sökte till Sveriges mästerkock 2021?
– Det var verkligen en spontangrej, jag fick upp en annons på Instagram. Jag hade precis tagit min juristexamen och tänkte; om jag ska göra något galet och vågat i livet så är det bäst att göra det nu. Min ansökan var alltså mest på kul, för att utmana mig själv. När jag väl kom med i programmet och gick vidare, kickade min tävlingsådra in. Jag är en sån jäkla vinnarskalle, så för mig fanns det bara att vinna.

Hur har ditt liv förändrats sen du vann?
– Jag jobbar mer än jag någonsin gjort, och jag älskar att få jobba med mat! Efter vinsten gästspelade jag på Vineriet. Bland gästerna satt Pi Le som är kökschef på Aira och Nilas Corneliussen som var dåvarande kökschef på Surfers. De erbjöd mig att göra praktikplats på deras restauranger, och självklart nappade jag. Först ut var en veckas praktik på Surfers, och redan dag två fick jag erbjudande att jobba ett pass som kock och med lön.

Bra betyg! Vad hände med praktiken på Aira då?
– Senare samma höst gjorde jag min praktik på Aira som var något helt annorlunda. Mycket småpill som att plocka blommor och fokusera på garnityr. Att få insyn i en Michelinkrog är något helt annat. Det är konst.
Idag kan Jag kan stolt titulera mig som kock, till och med Junior Sous Chef på Surfers. Jag älskar asiatisk mat och i synnerhet kinesisk mat. Jag går även en sommelierutbildning på The Wine Hub. Om allt går vägen är jag snart utbildad sommelier. Förutom cook a longs, Nyhetsmorgon och samarbeten är en ny kul grej min nya blogg här på Thatsup, missa inte den!

Christin Kashous bästa Stockholmstips!

Det är slutet av maj och du har en långhelg framför dig. Hur ser den perfekta Stockholmshelgen ut?
– Oh! Det är fredag och vi unnar oss att checka in på ett av det lite lyxigare rummen på At six, med skyline över Stockholm. Vi skippar hotellfrukosten och äter en frukost på Stora Bageriet istället. Vi strosar runt på stan, svänger förbi Bank Hotell och Le Hibou för en välkomponerad cocktail. Den ska avnjutas i solen, viktigt! Eller varför inte – käka en najs pasta och dricka gott vin på Calle p. Självklart har vi glömt att boka bord för kvällens middag, tusan! Vi tar en läskande drink på Surfers samtidigt som vi ringer runt till stans bästa restauranger. Vi slår en signal till Hantverket, helt fullt tyvärr. Min kompis scrollar uttråkat på instagram och ser att Coco Carmen har en ledig fyra ikväll på grund av sent avhopp, vilken lyckoträff! Dagen efter är vi lite möra, men vi längtar efter en lyxig hemmamiddag. Så vi svänger förbi Hötorgshallen och Östermalms Saluhall såklart. Här är svårt att välja bland alla skaldjur, fisk och riktigt bra kött. Sen blir det Systembolaget i PK-huset där vi som alltid får experttips av personalen. Söndag. Det blir en Hawaii-pizza på Birkastans Pizzeria, eller ska vi köra på Savojs kebabpizza?

En maträtt, ett vin, en drink och ett bakverk för resten av livet. Vad hade du valt?
– Oh jäklar, jag kan inte välja. Men en ramen typ. Mitt go-to-vin är alltid en Barbera. Amaretto sour, den var lätt. Vaniljbullar, eller vad heter de? De som Lillebrors Bageri har.

Följ Christin här, och glöm inte att spana in hennes nya blogg!