Akvileja öppnar på NK – signerad Tommy Myllymäki och Pi Le

Kort efter att Tommy Myllymäki och Pi Le tagit över driften av Bobergs Matsal och i samma veva slagit upp dörrarna för Nordiska Kantinen, öppnar stjärnkrögarna ytterligare en restaurang inne på NK. På Akvileja är det rustika sallader som står i rampljuset, med smaker inspirerade av Tommys och Pis resor världen över.

Duon har sedan flera år tillbaka samarbetat på Michelinkrogen AIRA, som grundades av Tommy Myllymäki och där Pi Li numera är köksmästare och delägare. I bagaget har Tommy utmärkelser som Årets Kock och vinnare i Bocuse d'Or Europe, medan Pi bland annat tagit OS-guld med Juniorkocklandslaget och en andraplats i Nordic Chef of the Year.

Den 2 september öppnas portarna till salladsbaren Akvileja, belägen uppe på plan 4 i NK. Här är ambitionen att erbjuda ett koncept som kompletterar Bobergs Matsal och Nordiska Kantinen. 

Rustika sallader är konceptet på Akvileja. Foto: Lisa Melin Johansson.

– Akvileja är något annat än våra andra restauranger på NK. Är det sallad du är ute efter är det hit du ska, medan Nordiska Kantinen passar bättre när man är sugen på köttbullar. Det är ofta högt tempo och många som passerar här under dagarna, och vi vill erbjuda ett snabbt och fräscht alternativ utan massa krusiduller, säger Tommy Myllymäki.

Utöver sallader finns även sötare fika signerat restaurangens konditor Linda Dahl på menyn, och vill man lyxa till det lite extra kan man få sig ett glas vin till maten. Akvileja har ingen bordsbokning så det är bara att droppa förbi och slå sig ner, antingen på plats eller i intilliggande Nordiska Kantinen.