Teatergrillen gästas av stjärnkocken Albin Edberg. Foto: Pressbild Teatergrillen gästas av stjärnkocken Albin Edberg. Foto: Pressbild

Albin Edberg tolkar Tore Wretman på Teatergrillen

Anrika Teatergrillen grundades år 1945 av Tore Wretman, kocken som av många anses vara den svenska matkonstens mest inflytelserika profil någonsin, och som bland annat står bakom klassiker som toast skagen, pain riche och Rhode Island-sås. I oktober hyllas krogprofilen av sin gamla restaurang, genom ett gästspel av stjärnkocken Albin Edberg. 

Albin Edberg tog sig till finalen i Kockarnas Kamp 2022, och har dessförinnan bland annat tävlat i Bocuse d'Or tillsammans med Tommy Myllymäki. Enligt egen utsago är han ett stort fan av Tore Wretman, och har flera av hans böcker hemma i bokhyllan. Den 19 till 21 oktober gästar Albin Teatergrillen för att hylla krogprofilen med sina egna tolkningar av de klassiska rätterna. 

– För mig är Tore Wretman inte bara sina klassiska rätter som vi älskar, utan också en person som vågade tänka utanför boxen. Det är ett väldigt ärofyllt uppdrag att få tolka hans mat på Teatergrillen. Under mitt gästspel kommer gäster få uppleva rätter som de kanske känner igen, men utfört på ett nytt sätt, med nya tekniker och råvaror, säger Albin Edberg i ett pressmeddelande. 

Bord går redan nu att boka på Teatergrillens hemsida.

Information
Visa på karta