Foto: Kalf & Hansen/pressbild Foto: Kalf & Hansen/pressbild

Årets första gästspel på Kalf & Hansen

Aurora Holm, Content Writer SE, Thatsup Aurora Holm, Content Writer SE, Thatsup
Aurora Holm

Årets första gästspel på ekologiska Kalf & Hansen står restauranchefen Lia Avenfors för. Hon kickar igång året med att komponera en ny rätt med inspiration från barndomen på västkusten.

Rätten, som går under namnet Sandlyckan, är en hyllning till jordärtskockan – en grönsak som hon alltid har älskat. Den består av marinerad sejrygg som serveras med en jordärtskockpuré, hasselnötter och en grönkålsallad med picklade äpplen och chili, samt en vitvinssås. Som alltid på Kalf & Hansen är alla ingredienser ekologiska och i säsong.

Lias skapelse är tillgänglig både på Kalf & Hansen Mariatorget och Kantin av Kalf & Hansen från den 24 januari till den 23 februari.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

Skribenter