Blique by Nobis blir Vasastans nya heta hotell

Den 26 april blir Vasastan med nytt hotell. Det är Nobis Hotel Hospitality Group som slår upp portarna till Blique by Nobis, en ny hotellsatsning som tar plats i en historisk byggnad i den växande Hagastaden.

Huset på Gävlegatan, som från början är ritat av den världsberömda arkitekten Sigurd Lewerentz, har renoverats av Wingårdhs arkitekter. Hotellet rymmer 249 rum i olika storlekar samt studios för den som vill ha eget kök och känna sig som hemma, perfekt för den som vill bo lite längre. Förutom hotell inviger man flera restauranger och barer, en takterrass, eventlokaler och en grönskande innergård.

Kvarteret runt om blir mer och mer känt som Stockholms galleridistrikt, där man satsar på att bli en social samlingsplats för kreativitet och kultur. Designhotellet Blique är en plats där arkitektur och design går sida vid sida med konst, musik, mat och dryck.

– Vår förhoppning är att bli en självklar plats för kreativa möten, säger Lycke Ramel, Community Manager på Blique by Nobis.

Tillsammans med Wingårdhs arkitekter, under ledning av Gert Wingårdh, har hotellets urbana designkoncept växt fram. Konceptet bottnar i det arv som Sigurd Lewerentz lämnade efter sig. Här vilar gästen i spänningen mellan det avskalade strama och det hantverksmässigt mjuka.

Restaurangerna Boketto och Arc serverar cuisine med inspiration från europeisk och asiatisk matkultur, med fokus på att maten ska vara välbalanserad och smakrik. Boketto ligger i anslutning till innergården och är deras stora restaurang. Här erbjuds en social restaurangupplevelse i stilfull och industriell miljö. Takterrassen Arc erbjuder en oslagbar utsikt över Stockholm i en urban naturnära miljö, året om.