Blique by Nobis

4,2
13 betyg
Hotell
Blique
4,2
13 betyg

Designhotellet Blique by Nobis slog upp portarna i närheten av Vanadisplan våren 2019. Utöver de väldesignade hotellrummen hittar du här takrestaurangen Arc högst upp och restaurang Boketto på bottenplan, samt baren Origo som bjuder på livespelningar och konstutställningar.

Nobisgruppens moderna hotell blev snabbt populärt bland både stockholmare och turister när det öppnade. Hela hotellet präglas av arkitektur, design och kreativa uttryck inom allt från konst och musik till mat och dryck. Hit kommer du såväl för att bo som för att äta, dricka och umgås i arkitektritad miljö. Hotellrummen är designade av Wingårdhs arkitekter och finns både med och utan fönster, eller med pentry om man stannar länge. Du hittar även en fitnessavdelning som är öppen dygnet runt.

Arc
Ta hissen upp till högsta våningen om du vill besöka takrestaurangen tillika takbaren Arc, vars utsikt lockar stor publik. Menyn består av rätter med både europeiska och asiatiska smaker. På somrarna öppnas takterrassen, där man kan äta eller ta en drink med panoramavy.

Boketto
En halv trappa ner från innergården hittar du restaurang Boketto, som serverar frukost, lunch och middag i stilig industriell miljö. Influenserna kommer även här från Europa och Asien.

Origo
Vill du istället hänga i hotellets "urbana vardagsrum" så är det Origo du ska besöka. En bar och lounge där man kan sitta och jobba på dagarna eller gå på livespelningar och konstutställningar på kvällarna. Här serveras även en barmeny med bland annat pizza.

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,2
13

Recensioner av Blique

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Blique By Nobis.

Ett hotell på Gävlegatan i Vasastan. Inte mitt i smeten men ett otroligt, otroligt fint hotell. Det finns två olika byggnader som är erbjuder lite olika typer av rum och som kopplas samman via en gång. Men generellt så är hotellets fr...

Väldigt bra brunch meny, jätte gott men tyvärr lite dålig service

Fantastiskt fin utsikt över staden, ett par kalla glas rosé och ostbricka... ja bättre blir de nog inte en sommardag.
Först fick vi bord på innergården på grund av att det var fullt uppe. Men innergården var mysig och öppen. Vi tog ett par glas...

·

Grymt upplevelse! Jag får lite Farang/Miss Voon-vibes genom att det är stimmigt, bra drinkar och grym asiatisk mat. Det som skiljer från nämnda ställen är att Blique's meny faktiskt var till ett rätt rimligt pris (runt ~350 om jag inte minns fel). De har fle...

Ville fira in semestern ordentligt och när det öppnas nya hotell i stan, ja då ska de undersökas. Så vi bokade in en staycaition på Bliq. Tog ett litet mindre rum fast vad gör det när man är där för att utforska hela hotellet inte bara sitta...

Härligt hotell! Ger betyget utifrån atmosfären och trevlig service. Var där idag, en regning lördagseftermiddag och tog en drink med mannen. Ser fram emot att äta här också nästa gång, bartendern var störtskön och det var lagom med folk.

Vasastans senaste tillskott på hotellfronten. Stenkast från Torsplan. Restaurang i bottenvåningen med stor uteservering. Skybar på elfte våningen. Nytt, modernt, snyggt. Blir nog riktigt bra detta. 😊

Bliques restaurang Arc som ligger högst upp har en fantastisk utsikt, önskar jag varit här på sommaren, nu var det en grå Novemberdag men ändå en härligt vy. Lika fantastisk som utsikten är, lika fantastiskt god var deras koreanska "tacos". V...

Har kört staycation precis när de öppnade och rummen är coola och lyxiga, älskar att de har Byredo produkter. Frukosten har allt och även lite asiatiskt inspirerat. Har även käkat lunch här och det är aldrig några problem med att få bord.

Skybaren OMG! vilken vy! Maten var över förväntan likaså!

Wow! När vi var på Blique hade vi en het diskussion om vilken takbar i Stockholm som har bäst utsikt. Det blev delad första plats mellan Blique och Tak. Blique riktig härlig stämning och bra drinkar! Ser framemot att testa maten nästa gång :)

Listad i: Barnvagnsvänligt

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,2
13

Representerar du Blique by Nobis?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Var ligger Blique by Nobis?

Blique by Nobis ligger på Gävlegatan 18, 11330, Vasastan. I närheten ligger Torsplan. Närmsta tunnelbana är S:t Eriksplan (ca 700m).