Blå Porten öppnar igen – efter tre års renovering

I augusti öppnar den historiska krogen Blå Porten igen, efter mer än tre års renovering. Renoveringen drog ut på tiden då fastighetens kulturhistoriska värde gjorde så att varje moment behövde ske med extra omsorg och varsamhet.

Vattenhålet Blå Porten på Djurgården har lockat gäster sedan 1916 och över 100 års verksamhet sätter sina spår. Under 2018 stängde man ner krogen för en ordentlig renovering och snart är man äntligen i mål och kan öppna på nytt igen. Kökschef Thomas Dahlgren har lagat mat här sedan 1999 och han ser nu fram emot att få komma tillbaka till Djurgårdens grönska.

– Efter renoveringen kommer allt vara helt nytt och fräscht, men vi har gjort några förändringar för att verkligen ta tillvara på den otroliga plats som Blå Porten är. Vi har framför allt velat få in känslan i den fantastiska trädgården i alla rum genom att vi öppnar upp alla fönster och skapar en utomhuskänsla även inomhus.

Menyn kommer fortfarande att rymma en hel del husmanskost, men man plockar även in lite inspiration från Medelhavet. Blå Porten kommer även att satsa fullt ut på klassiker när det kommer till fika, med traditionella bakverk såsom morotstårta, kolasnittar, lingonkaka och kanelbullar.

I samband med öppningen får Blå Porten även tillökning i form av den "kaxiga lillasystern" Blå+, som hittas i Liljevalchs nya tillbyggnad. Här kommer man ett snäpp närmare såväl konsten som vattnet och menyn blir helt vegetarisk.