Blå Porten

3,5
8 betyg
Café
Restaurang
Hemsida
Blå Porten
3,5
8 betyg
Hemsida

Blå Porten är en riktig Djurgårdsklenod som länge har fått konstintresserade, kulturfolk, turister och andra gäster att vallfärda. Här serveras mat och fika i klassiska miljöer alldeles intill Liljevalchs konsthall. Inte minst är Blå Porten känt för sin lummiga trädgård.

I över hundra år har Blå Porten varit en livfull mötesplats som lockat till sig en stor och brokig skara gäster. Här väljer många att stanna till efter ett besök på Liljevalchs eller en långpromenad på Djurgården, eller bara för att koppla av i den karaktäristiska trädgårdsoasen med inspiration från Italien.

Blå Porten har öppet året runt och fungerar både som café och restaurang med välbevarad 1900-talsmiljö och stimmig atmosfär. I Liljevalchs utbyggnad finns numera även Blå+, där man serverar vegetarisk mat från hela världen.

För den som vill äta på Blå Porten serveras rustika maträtter med influenser från Sydeuropa, men även klassisk husmanskost erbjuds. På menyn hittar man bland annat typiska inslag såsom lammfärsbiffar, inkokt lax och tomatsallad med linser. Den som är fikasugen kan välja och vraka från ett långbord fyllt med traditionella bakverk.

Blå Porten kan även abonneras till fester och events. I priset ingår bland annat mat, personal, städning och tillgång till trädgården.

Föreslå ändringar

Användarbilder från Blå Porten Användarbilder

Recensioner av Blå Porten

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
20 apr 2019

Klassiskt kafé med en mysig innergård (som iof ofta är fullsatt). Matmässigt är det mediokert men får man ett bord ute går det väl an.

28 feb 2018

Mysig innergård i trägården. På menyn finns ett urval av varm husman, kallas smörgåsar och sallader och ett stort dessertbord med bakelser. Perfekt för en lunch eller fika på sommaren!

Har för mig att jag hade med mig min hund dvs. att det... Visa hela »

30 mar 2015

En klassiker på Djurgården. Jag brukar komma hit efter en långpromenad på djurgården och avnjuta en kaffe i solen på deras trappa. Maten är helt okey, jag skulle nog rekommendera att bara ta en fika.
Deras innergård är superhärlig en varm... Visa hela »

21 sep 2022

Beställde marinerad kyckling och maken tog pannbiff. Det var ingen höjdare. Kycklingen var torr och pannbiffen smakade sågspån. Vi lämnade kvar maten och kyparen frågade om det smakade bra och båda sa Nej. Ta kaffe med bröd om ni ska besöka detta stä... Visa hela »

7 sep 2018

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Detta har varit min och många andras favorit självbetjänings restaurang i många år. En unik och fridfull miljö, underbar mat (deras underskrift rätter som den bästa feta-spenat paj i Stockholm, lax och lammrätter är alltid perfekt förberedda... Visa hela »

20 jul 2019

Mysigt ,Jag väntar på nyöppnande .😊

19 apr 2019

Gillar stället. Det bästa kafe i stan på sommaren. En helt underbar trädgård samt fantastisk mat och fika med jättegott kondissmaskens 😊

27 aug 2021