Blå Porten

3,7
9 betyg
$$
Café
Restaurang
Blå Porten
3,7
9 betyg

Blå Porten är en riktig Djurgårdsklenod som länge har fått konstintresserade, kulturfolk, turister och andra gäster att vallfärda. Här serveras mat och fika i klassiska miljöer alldeles intill Liljevalchs konsthall. Inte minst är Blå Porten känt för sin lummiga trädgård.

I över hundra år har Blå Porten varit en livfull mötesplats som lockat till sig en stor och brokig skara gäster. Här väljer många att stanna till efter ett besök på Liljevalchs eller en långpromenad på Djurgården, eller bara för att koppla av i den karaktäristiska trädgårdsoasen med inspiration från Italien.

Blå Porten har öppet året runt och fungerar både som café och restaurang med välbevarad 1900-talsmiljö och stimmig atmosfär. I Liljevalchs utbyggnad finns numera även Blå+, där man serverar vegetarisk mat från hela världen.

För den som vill äta på Blå Porten serveras rustika maträtter med influenser från Sydeuropa, men även klassisk husmanskost erbjuds. På menyn hittar man bland annat typiska inslag såsom lammfärsbiffar, inkokt lax och tomatsallad med linser. Den som är fikasugen kan välja och vraka från ett långbord fyllt med traditionella bakverk.

Blå Porten kan även abonneras till fester och events. I priset ingår bland annat mat, personal, städning och tillgång till trädgården.

Kontaktinformation

Besökarnas bilder från Blå Porten Bilder

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,7
9

Recensioner av Blå Porten

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Jätte skönt och mysigt ställe jag älskar er ♥️♥️

Klassiskt kafé med en mysig innergård (som iof ofta är fullsatt). Matmässigt är det mediokert men får man ett bord ute går det väl an.

Beställde marinerad kyckling och maken tog pannbiff. Det var ingen höjdare. Kycklingen var torr och pannbiffen smakade sågspån. Vi lämnade kvar maten och kyparen frågade om det smakade bra och båda sa Nej. Ta kaffe med bröd om ni ska besöka detta stä...

Mysig innergård i trägården. På menyn finns ett urval av varm husman, kallas smörgåsar och sallader och ett stort dessertbord med bakelser. Perfekt för en lunch eller fika på sommaren!

Har för mig att jag hade med mig min hund dvs. att det...

En klassiker på Djurgården. Jag brukar komma hit efter en långpromenad på djurgården och avnjuta en kaffe i solen på deras trappa. Maten är helt okey, jag skulle nog rekommendera att bara ta en fika.
Deras innergård är superhärlig en varm...

Texten har översatts automatiskt.

Detta har varit min och många andras favorit självbetjänings restaurang i många år. En unik och fridfull miljö, underbar mat (deras underskrift rätter som den bästa feta-spenat paj i Stockholm, lax och lammrätter är alltid perfekt förberedda...

Mysigt ,Jag väntar på nyöppnande .😊

Gillar stället. Det bästa kafe i stan på sommaren. En helt underbar trädgård samt fantastisk mat och fika med jättegott kondissmaskens 😊

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,7
9

Representerar du Blå Porten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Blå Porten?

På Blå Porten serveras bland annat:

  • Husmanskost
  • Medelhavet
  • Europeiskt

Vad kostar det att äta på Blå Porten?

Blå Porten ligger i prisklassen Undre mellanklass ($$).

Har Blå Porten uteservering?

Ja, Blå Porten har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du äter eller tar en drink.

Vilken typ av stämning är det på Blå Porten?

Vi skulle beskriva stämningen på Blå Porten som mysig och lite lugnare.

Är Blå Porten barnvänligt?

Ja, vi har kategoriserat Blå Porten som en restaurang som passar att ta med sig barnen till.

Var ligger Blå Porten?

Blå Porten ligger på Djurgårdsvägen 64, Djurgården. I närheten ligger Gröna Lund, Stockholm.