Bokningssuccé för nya restaurangen Emmer

Den 20 augusti öppnar restaurangen Emmer, som ligger belägen i Ulriksdals Värdshus. Här utlovas en nyskördad och naturnära matupplevelse, och redan innan öppningen hade man över 1 000 bokade gäster. Restaurangen har fått en genomgående renovering, signerad inredningsarkitekten Lotta Agaton.

Menyn på Emmer är skandinavisk, med fokus på råvaror som skördas från den egna odlingen om 1,5 hektar som ligger precis framför matsalen. Restaurangen erbjuder både lunch och middag i form av en skördemeny, noga komponerad av kökschef Jonathan Kasche, som tidigare arbetat på ställen som Lilla Bjers, Farang och Lilla Ego.

– Vår ambition är att skapa en avslappnad och hjärtlig restaurang med riktigt god och hållbar mat. Vår egna odling gör att vi kan vi leva upp till uttrycket ”från jord till bord” på riktigt. Vi hoppas att alla våra gäster tar en promenad i köksträdgården innan de slår sig ned vid bordet så att de ser var maten som hamnar på deras tallrikar kommer ifrån, säger Jonathan Kasche.

Restaurangen håller öppet från april till oktober – i direkt relation till de svenska skördemånaderna. Intresset inför öppningen har varit stort och redan innan premiären hade man fler än 1 000 bokade gäster.

– Vi är överväldigade över den positiva respons som vi har fått och de över 1 000 gäster som redan har bokat bord innan öppning. Ett sådant bokningsläge är något vi endast vågat drömma om. Middagarna är nästan fullbokade hela första månaden och vi är oerhört glada över att det är så många som vill komma och uppleva vårt nya koncept med fokus på det gröna och närodlade, säger Fanny Sturén, restaurangchef på Emmer och Ulriksdals Värdshus.

Emmer blir den nionde restaurangen som ägs och drivs av restaurangkoncernen Svenska Brasserier.