Calexico's öppnar igen – drar ner på klimatavtrycket

Den 14 april är det återigen dags för Calexico's i Hornstull att slå upp dörrarna efter en tids avbrott. Nu satsar den mexikanska restaurangen ännu hårdare på miljö och hållbarhet genom att minska sitt klimatavtryck.

Ceviche, hummertacos, mexikanska desserter och drinkar med tequila... De är några av inslagen när Calexico's i anslutning till Debaser Strand öppnar på nytt, denna gång med ännu större fokus på miljö och hållbarhet. Den KRAV-certifierade restaurangen har lagom till nyöppningen ingått ett samarbete med Klimato, ett företag som hjälper andra att sänka sina koldioxidutsläpp och klimatavtryck.

Nytt är bland annat att koldioxidutsläppet för varje rätt redovisas på menyn, så att gäster kan välja utifrån klimatfaktorn om de vill. Man har även höjt priset på utsläppstunga rätter såsom rött kött med 5 kronor. Pengarna går till vatten- och klimatprojektet Solvatten, vilket innebär att gästerna klimatkompenserar för maten. Initiativet ska inte bara minska restaurangens egna klimatutsläpp, utan även sprida kunskap om klimatpåverkan från det vi äter och dricker, berättar Debaser i ett pressmeddelande.

Samarbetet med Klimato gäller inom hela Debaser, där flera ställen ingår. Calexico's slår upp dörrarna den 14 april, därefter öppnar även Debaser Pontonen den 23 april. Bar Brooklyn förväntas öppna igen till hösten.