De inspireras av frukosttrender "Down Under"

Sugen på en nyttig frukost i äkta Aussie-stuk? Då ska du styra stegen mot Folkungagatan och Cykelcafé Le Mond som just har utvecklat sitt frukost- och brunchkoncept – med inspiration från Australiens blomstrande cafékultur.

Kalle Lööw som driver Cykelcafé Le Mond tillbringade nyligen sex veckor på cykel i Australien, där han fick inspiration till hur han kunde förnya frukost- och brunchmenyn här hemma.

- Australien har kanske den mest progressiva caféscenen just nu och det är ett underbart land att caféhoppa i. Mycket avokado blir det, färskpressade juicer och andra nyttigheter. Vi säljer frukost hela dagen - en avokadotoast med ägg eller hummus funkar vilken tid på dygnet som helst, berättar han.

I och med att caféet har fått möjlighet att ta in mer personal på morgonen kan man numera få sin frukost på beställning, istället för att allting förpreppas som tidigare. På menyn hittas bland annat en extra hälsosam acaibowl med mango, granola, chiafrön och färska bär.

- Frukost kan vara en fantastisk upplevelse och vi är bara i början av utvecklingen, poängterar Kalle Lööw.

Några personliga frukostfavoriter?
- Vår surdegstoast är fantastisk med brie och fikonmarmelad, men den hittar man bara på frukostbuffén som vi kör onsdagar och fredagar. Annars älskar jag favoritkombinationen acaibowl, avokado- och äggtoast med en flat white på våra fruktiga etiopiska bönor. Det funkar att unna sig en belgisk våffla ibland också, om man sköter sin motion.


Avokadotoast vs belgisk våffla?