Cykelcafé Le Mond

4,6
68 betyg
Café
Cykelcafé Le Mond
4,6
68 betyg

På Cykelcafé Le Mond på Södermannagatan serveras fika, moderna caférätter och hantverksöl om vartannat i cykelnördig miljö. Varför inte inleda dagen med en hälsosam frukost eller köra en brunch omgiven av coola sportcyklar och souvenirer i sann Tour de France-anda?

Cykelkulturen frodas i Stockholm och det märks även på caféer som hängivna (och KRAV-certifierade) Cykelcafé Le Mond mitt på Söder. Här kan riktiga cykelfantaster och helt vanliga cafébesökare känna gemenskapen och kombinera en bit cykelhistoria med en kopp kaffe eller något att äta. Givetvis går det även att släcka törsten med en folköl kallad Messenger eller en Radler, öl blandad med citronlemonad. Caféet har fullständiga rättigheter och serverar ett gäng utvalda ölsorter, bland annat från svenska mikrobryggerier, lagom till AW:n.

Menyn är modernt hälsosam och bjuder på allt från asiatiska grytor till grillsmörgåsar, sallader och soppa - mycket vegetariskt och även veganskt. För den som vill vara extra nyttig erbjuds exempelvis acaibowls och smoothies med frukt och bär. På onsdagar och fredagar serveras även frukostbuffé med bland annat surdegsbröd, KRAV-märkta ägg och ekologisk yoghurt, medan helgerna vigs åt brunch med rätter som avokadomackor och, för den som vill ”synda”, givetvis amerikanska pannkakor och handgjorda belgiska våfflor. Barnvänliga brunchalternativ finns också. Fikasugen? Lugn, disken är full av frestande bakverk. Sommartid kan man även svalka sig med lite raw-glass på uteserveringen.

Se även Lilla Le Mond

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,6
68

Recensioner av Cykelcafé Le Mond

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Unfortunately very dissapointed. Not only did the pancakes and the french toast impress at all (one dry french toast) and the pancakes had 2 strawberrys devided in 4 slices and 6 small blueberries in a plate that was a bit broken on the side. The staff/ (manager?) also asked me if I am comfortable i...

Måste erkänna att frukosten på Le Mond var klart bättre än vad jag förväntade mig. Stort plus!!

Härligt café med supertrevlig personal.

·

Jag gillade själva lokalen, ljust och avslappnad miljön. Vi var där på frukosten och jag valde våfflorna och de var helt okej men inget wow.

Har bara hunnit ta en kaffe men supermysig lokal och lovande meny!

Positiva vibbar så fort jag steg in i lokalen. Avslappnat, chill, ljust, pippi gul färg och industriell inredning och happy-go-lucky känsla
Två våningar med gott om platser.
Bra ställe för laptop jobb/plugg.
Tillfredsställande lunch, inget excep...

Vi gick efter hög reviews om just kaffe och våfflor från detta ställe fast vi ångrade när vi läste fantastiska menyn och bestämde sig för att äta sallad/ brunch istället, på en söndag em.
Jätte goda mackor, soppor och br...

Jag och mitt sällskap blev båda positivt överraskade över hur gott det var. Vi hade inga förväntningar då vi egentligen bara traskade rakt in, hungriga som djur. Förvånansvärt bra frukost helt enkelt. Lite åt det dyrare hållet kanske o...

Ett helt OK kaffehak. Har fått bra cortado, macchiato och cappuccino här så de behärskar olika kaffevarianter. Halvtaskig crema på en dubbel espresso jag beställde för ett tag sen kanske bara var en tillfällighet. Ok lokal.

Riktigt trevligt ställe. Åt brunch: smashed avocado toast. Två matiga mackor med rikligt med avokado.
Mysig miljö och trevlig personal. Kommer definitivt att återkomma.

Super god avocado sandwish och ännu godare Belgisk våffla......

Prisvärt och trevligt café, speciellt för frukost!

Bästa stället⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Riktigt smarriga frukostar/luncher. Bra vegetariskt! Man serveras gott specialkaffe och bra sortiment på öl 👍🏻
Mysigt ställe o god service.

Jag tyckte att det var ett svårt slag att Fikabaren stängde igen i lokalen men LeMond är en värdig efterträdare. Jag gillar deras vegetariska bowls. De är stora men skulle kunba vara lite mer spicy.

Gillade gamla stället på Folkungagatan bättre. Saknar uteplatserna i solen. Fortfarande bra en regnig dag.

Texten har översatts automatiskt.

Fantastisk service och gott kaffe, i en genuin atmosfär.

Listad i: Söder

köpte en sallad som var god, betalade 30 kr extra för halloumi och fick 2 små bitar, ganska dyrt men gott. jättetrevlig personal

Jag älskar cykelcafé le mond - det är bästa café i Södermalm!!

Texten har översatts automatiskt.

Från dess öppning, jag har varit anhängare av denna plats. Jag älskar cykel, mat, gott kaffe och jag bor runt hörnet = bra start.

Det var som en slo-mo-kärlek-at-The-första-Sight ögonblick, efter min hjärna kunde bearbeta att en plats som perfek...

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,6
68

Representerar du Cykelcafé Le Mond?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Var ligger Cykelcafé Le Mond?

Cykelcafé Le Mond ligger på Södermannagatan 10, 116 23, Södermalm. I närheten ligger Medborgarplatsen, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Medborgarplatsen (ca 350m).