De vill bjuda på Stockholms roligaste smakupplevelse

PangPang har gått från mikrobryggeri i Söderort till Festaurang i Hornstull – en plats där dive bar-kultur möter utvalda råvaror och drycker. Här varvas bland annat vaktel-wings och handgjord öl från det egna bryggeriet i Hökarängen.

Hör du namnet så tänker du kanske framför allt på mikrobryggd öl, men numera står även maten i centrum på PangPang. Eller PangPang Festaurang, som de ju egentligen heter. Här vill man nämligen erbjuda Stockholms roligaste smakupplevelse.

– Vi har alltid hetat PangPang Festaurang, men det tog ett tag för Google Maps att släppa igenom det. Nu har vi lyckats få Festaurang att bli ett etablerat begrepp. Alla vet att det är ett ställe som plockar det opretentiösa och familjära från en bar, råvarorna från en bättre restaurang och feststämningen från när din polare fyllde 27, säger Fredrik Tunedal, "bryggfestare" på PangPang.

Fokus på “fine diving”
PangPang har utvecklat ett koncept som är både avslappnat och ambitiöst, med inspiration från olika platser.

– Menyn är byggd kring ett koncept som jag lite på skoj och mycket på allvar kallar för 'fine diving'. Det är mötet mellan enkla rätter från en dive bar-kultur som tolkats om och tillagas med tekniker och råvaror från de lite stelare salongerna. Ett exempel är våra vaktel-'wings' som är en tolkning av wingsen på min favoritbar i Los Feliz, men som hos oss görs på vaktel, libbsticka och Svedjans Rustik, berättar Fredrik Tunedal.

En annan känd rätt på menyn är PangPangs ostron, som serveras med atsinakrasse och Leche de Tigre baserad på PangPangs egen suröl.

– Drycken är såklart central i allt vi gör. Förutom vår öl som vi gör för hand i bryggeriet i Hökis, serverar vi utvald sprit och vin från mindre importörer. Mojito på tapp finns och borde vara ett fackligt krav på alla krogar!

Hur vill du att ett besök på PangPang ska vara?
– Ett besök på PangPang innebär att man har tagit ett bra beslut och har en hel rad tvivelaktiga framför sig. När du vaknar lagom bakis imorgon har du med största sannolikhet börjat röka igen, träffat en ny kille och ruckat lite på din veganism. Dessutom är du sen till vår brunch!