Downtown Camper öppnar hållbart café

Downtown Camper öppnar hållbart café

Hotellet Downtown Camper är nästintill synonymt med hållbarhet och välmående. Nu öppnar de ett vegetariskt café på Drottninggatan, inrett med återvunnet material.
– Det ska bli fantastiskt att nu kunna dela med oss av Downtown Campers gemenskap även här, säger Claes Benediktsson, Food & Beverage Manager på Downtown Camper.

Det nya caféet Roots får en helt vegetarisk, och till stor del växtbaserad, meny med framförallt kalla rätter lagade på hållbara råvaror. Även varma inslag som exempelvis en vegansk burgare finns med bland utbudet. Inredningen följer samma miljötänk och har skapats av material såsom återvunnet trä och plast som hämtats upp från haven. Nu vill man göra caféet till en naturlig mötesplats för både stockholmare och inresta.

– Det ska bli så spännande att öppna ett café med riktigt höga ambitioner för kvalitet, känsla och hållbarhet. Vi upplever att det på Drottninggatan saknats en naturlig och skön mötesplats som är skapad för både stockholmare och internationella besökare, trots att detta är en väldigt populär gågata där många olika människor rör sig varje dag, säger Claes Benediktsson.

Roots öppnar på Drottninggatan den 1 september.

Information
Visa på karta