Fabrique blir ny kunglig hovleverantör

Stenungsbageriet Fabrique, som hittas på flera adresser i Stockholm, är en omtyckt leverantör av bröd, bullar och annat fika hos många av stans invånare – så även hos kungligheterna. Nu har nämligen Kung Carl XVI Gustaf utsett bageriet till ny hovleverantör. 

Bagerikedjan har sedan starten år 2008 etablerat sig på ett tjugotal adresser Stockholm, och finns numera även i London och New York. Förra veckan – på självaste kanelbullens dag – mottog Fabrique beskedet att de utsetts till ny kunglig hovleverantör. 

– Vi läste det om och om igen. Det var så roligt. Och så var det i samband med kanelbullens dag och vädret var fint, säger delägaren Charlotta Zetterström till Expressen, som var först att rapportera nyheten.

I dagsläget har kungahuset 130 hovleverantörer, däribland Ikea, Arla, Carlsberg och Cloetta, som levererar varor eller utför tjänster åt någon medlem av kungafamiljen. För att utses till hovleverantör behöver företaget bland annat varit verksamt i minst fem år, ha en felfri ekonomi och ett strukturerat miljöarbete.