Fira Mårten Gås på Ulla Winbladh

Fira Mårten Gås på Ulla Winbladh

Emmi Anderberg, Editor-in-chief, Thatsup Emmi Anderberg, Editor-in-chief, Thatsup
Emmi Anderberg

Den 7–10 november firas Mårten Gås på Wärdshuset Ulla Winbladh ute på Djurgården. Dagarna till ära serveras en komponerad meny som bygger på högtidsdagen. 

På en klassisk gåsamiddag finns det rätter som måste serveras, vilket är något man givetvis respekterar på Ulla Winbladh när det vankas Mårten Gås. Under fyra kvällar i november uppmärksammas denna högtid, som ursprungligen firades inför den 40 dagar långa fastetiden som sträckte sig fram till jul.

Menyn inleds med svartsoppa, eller kantarellsoppa om man hellre föredrar det. Därefter blir det helstekt gås med rödkål, brysselkål, gräddsås och rundstekt potatis. Gåsamiddagen avslutas sedan med skånsk äppelkaka med vaniljsås, som sig bör.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.