Falstaff Nordic har presenterat sin restaurangguide för 2025 och den mest prestigefyllda utmärkelsen, "Chef of the Year", gick till Florencia Abella som är kökschef på Ekstedt.
Med rötter i den argentinska grilltraditionen och en unik känsla för eld som råvara, har Florencia Abella satt en ny standard för det nordiska köket.
– Det är en ära att få ta emot det här priset. Att få ett sådant erkännande är glädjande, det betyder mycket att veta att vår passion för matlagning når fram till gästerna. Jag är också tacksam för mitt fantastiska köksteam, som alltid stöttar mig, säger Florencia Abella i ett pressmeddelande.
Falstaff är en av Europas ledande mat- och dryckesguider med ursprung i den tyskspråkiga världen. Genom Falstaff Nordic lyfts de främsta kockarna, restaurangerna och smakupplevelserna i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island. Ekstedt hyllades med 96 poäng och placerar sig därmed på en femte plats i Sverige i årets guide.
Alla vinnare på Falstaff Nordic 2025
Restaurant of the year: Vyn
Service of the year: Aira
Sommelier of the year: Sören Polonius
Newcomer of the year: Ergo
Lifetime achievement award: Crister Svantesson
2025 sustainability award: Hörte Brygga
Easy eating of the year: Rolfs Hav
Rising star of the year – service: Andreas Romer Vejs Lund
Rising star of the year – kitchen: Tilde Schedin
Culinary hideaway of the year: PM & Vänner