Formex intar Kungsan med utställningar och butik

Mellan den 17-22 augusti flyttar delar av Nordens största inrednings- och designmässa Formex ner på stan för att bjuda besökare på gratis inspiration, nätverkande och möjlighet att se en del av de nyheter som släpps till hösten. Allt sker i en begränsad och säker miljö på Volvo Studio i Stockholm och i år bjuds även allmänheten in för att ta del av aktiviteterna kostnadsfritt.

Till följd av regeringens beslut i mars om att begränsa allmänna sammankomster ställde Stockholmsmässan in samtliga av vårens mässor, samtidigt som flera av höstens inplanerade mässor flyttats fram i tiden. I juni stod det klart att Formex inte kan genomföras enligt rådande restriktioner.

– Formex firar 60 år i år och det hade vi såklart tänkt fira ordentligt nu i augusti men istället så får vi tänka nytt och anpassa oss till rådande läge. Vi vet hur viktig den här mässan är för branschen, Stockholm och Sverige och tar nu tillfället i akt att flytta delar av Formex ner på stan genom Formex city edition där vi presenterar några godbitar ur mässans ordinarie program. Formex är en fackmässa för branschen men just i år har vi även möjlighet att öppna upp dörrarna för den design- och inredningsintresserade allmänheten vilket känns extra kul, säger Lotta Ahlvar, concept and product owner för Formex.

Besökare kommer bland annat kunna ta del av en trendutställning som baseras på de omvärldsanalyser som Formex team själva tar fram inför varje mässa. Varje år delar man även ut priset Formex Nova till en ung nordisk designtalang. I år kommer de fem nominerade formgivarna att presenteras i en utställning på Volvo Studio.

Precis som på ordinarie Formex så kommer det att finnas en pop up-butik på plats med kurerat innehåll av den erfarna detaljhandlaren Lisa Karlsson från Ume Projects som också driver butiken. Här kan besökaren bland annat handla det allra senaste inom skandinavisk design.