Fotografiska presenterar purfärsk och lysande klubb

Under sex nätter ända fram till april kan du dansa dig vild på Fotografiskas praktfulla dansgolv med plats för 1200 personer. Klubben, som också är Fotografiskas första, har fått namnet F 1-6 och går av stapeln på lördag den 29 september. Hit har man har bjudit in några av nutidens främsta artister inom house, elektro och disco bland annat från Brooklyn, New Jersey, Berlin, Birmingham och Oslo.

- Vi vill skapa en förlängning av Fotografiska som internationell förebild. Att bli det dansgolv som våra branschkollegor på klubbarna i London, Berlin och New York inspireras av när de själva ska arrangera fester - präglad av den stockholmska stämningen och atmosfären. Vi vet att många framstående artister älskar att komma till Sveriges huvudstad, och med F 1-6 vill vi göra årets roligaste klubb, säger Mattias Hedlund, en av arrangörerna som samtidigt understryker att det förutom tre internationella artister varje kväll också kommer att lyftas fram lite mindre, lovande svenska artister.

Två dansgolv kommer att fyllas och lysas upp av tuffa ljuseffekter. Vilket också bidrar till att F 1-6 kan fungera som forum för ljud- och ljuskonstnärer, som får tolka musiken och skapa konst efter det. Att det här blir stort kan intygas när Segrén Hedlund Höistad, som bland annat driver F12 Terrassen, är med och skapar arrangemanget. Att man gått all in både när det gäller artister och scen är inte svårt att lista ut, men storslagat blir det även när det gäller ljus och lokal.

- Det ska vara mer än en vanlig nattklubbsupplevelse, säger Mattias Hedlund.

Missa heller inte den storslagna och snygga baren. Här blandas cocktails med klass av skickliga bartendrar, vars ansikten vi känner igen.

Läs mer och boka biljetter på eventim.se

F 1-6 | Fotografiska | 23 år