Somriga rätter serverade direkt från grillen är vad Pelagos meny kretsar kring. Foto: pressbild Somriga rätter serverade direkt från grillen är vad Pelagos meny kretsar kring. Foto: pressbild

Grillat i fokus på Pelagos sommarmeny

Stockholms nya sommarrestaurang Pelago, granne till Gondolen, slår upp portarna den 15 maj för att därefter dagligen välkomna gäster upp till Katarinahusets tak fram till slutet av sommaren. Hittills har detaljerna kring den soldränkta destinationen varit hemliga, men nu delar restaurangen med sig av utdrag från menyn, vars fokus kommer att ligga på grillat.

Pelago, som sträcker sig över 760 kvadratmeter, innefattar flera olika barer och områden med både stå- och sittplatser, samt flera avskilda delar där man kan sjunka ner i sköna soffor och sittmöbler. Mat och dryck beställs huvudsakligen över disk, men även bordsservering under tak finns för den som föredrar en lite mer traditionell upplevelse.

Menyns fokus ligger på mat serverade direkt från den 6 meter långa grillen. Bland annat kommer gäster kunna hugga in på kycklingkebab med tahini och harissa, lammbavette med persilja och citron, choripan med chorizo och chimichurri, och grillad zucchini med espelettepeppar – för att bara nämna några rätter. I barerna finns möjlighet att beställa Pelagos egna sommardrinkar på burk, som är inspirerade av de fyra elementära smakerna som återfinns i cocktails; bittert, surt, salt och sött. Drinkarna är framtagna i samarbete med Stockholms Bränneri.

– På Pelago möts svensk sommarmat och soliga smaker från varmare breddgrader. Vi kommer grilla kött, fisk, skaldjur och grönsaker över öppen eld och erbjuda både enklare serveringar i bröd som kan ätas direkt med händerna, men också finare styckdetaljer och hummer som med fördel äts till bords. Vår ambition är att erbjuda våra gäster ett oslagbart sommarställe att samlas och umgås på och vad passar då bättre än att grilla?, säger Gustav Norberg, restaurangchef Pelago, i ett pressmeddelande. 

Pelago öppnar den 15 maj och erbjuder endast drop-in. 

Information
Visa på karta