Grodan, en kontinental frukostklassiker

Grodan, en kontinental frukostklassiker

Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup
Johanna Lagerkranser

Frukostarna går varma på stan, inte bara hos caféerna. En restaurang som välkomnar morgonpigga på kontinentalt vis är Grodan, vars à la carte-frukost innehåller allt från gröt till populära äggrätter. Här kan gästerna sjunka ner i en fåtölj i loungen, ta en fönsterplats i baren eller i matsalen, eller sitta på uteserveringen som glasas in vintertid.

Grodan serverade frukost redan på 80-talet och introducerade dessutom stockholmarna för latte, eller café au lait som det hette då. Idag är menyn anpassad efter alla smaker, med såväl krispig bacon som fruktsallad och chiapudding bland rätterna. Två av favoriterna är omeletten och avokadomackan med förlorat ägg och Philadelphia-ost.

- Publiken sträcker sig från inbokade morgonmöten till spontangäster som vill sitta länge eller plocka med sig take away till kontoret. Vi märker att fler och fler väljer att sitta i matsalen för mer formella frukostmöten. Är det en riktigt stor grupp har vi även vår pampiga festvåning en trappa upp. Med generösa öppettider är tanken att skapa en levande mötesplats, berättar Lazze och Jenny som på plats ansvarar för Grodans frukost.

Tid: Vardagar 7.30-11
Prisexempel: Omelett med spenat och fetaost 88 kr, äggmacka på smörstekt fullkornsbröd 55kr

Mer information: Grodan

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.