Grodan, en kontinental frukostklassiker

Frukostarna går varma på stan, inte bara hos caféerna. En restaurang som välkomnar morgonpigga på kontinentalt vis är Grodan, vars à la carte-frukost innehåller allt från gröt till populära äggrätter. Här kan gästerna sjunka ner i en fåtölj i loungen, ta en fönsterplats i baren eller i matsalen, eller sitta på uteserveringen som glasas in vintertid.

Grodan serverade frukost redan på 80-talet och introducerade dessutom stockholmarna för latte, eller café au lait som det hette då. Idag är menyn anpassad efter alla smaker, med såväl krispig bacon som fruktsallad och chiapudding bland rätterna. Två av favoriterna är omeletten och avokadomackan med förlorat ägg och Philadelphia-ost.

- Publiken sträcker sig från inbokade morgonmöten till spontangäster som vill sitta länge eller plocka med sig take away till kontoret. Vi märker att fler och fler väljer att sitta i matsalen för mer formella frukostmöten. Är det en riktigt stor grupp har vi även vår pampiga festvåning en trappa upp. Med generösa öppettider är tanken att skapa en levande mötesplats, berättar Lazze och Jenny som på plats ansvarar för Grodans frukost.

Tid: Vardagar 7.30-11
Prisexempel: Omelett med spenat och fetaost 88 kr, äggmacka på smörstekt fullkornsbröd 55kr

Mer information: Grodan