Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Grodan

2,8 • 6 recensioner
Grodan

Sorlet på Grodan Grev Ture verkar visst aldrig klinga av. Här har det serverats franska rätter, klassisk husman och vällagade köttbitar i snart tre decennier. Ung som gammal är stamgästen här en finsmakare av bästa sort. Samtidigt kommer man gärna hit för ett glas vin i den populära vinbaren på undervåningen eller en drink i cocktailbaren.

Tro det eller ej, men Grodan Grev Ture är en av Stockholms större krogar. Det märks inte, kanske för att det är uppbyggt med en så varierande planläggning med baren, matsalen, kyrkan, uteserveringen, bakfickan och "hyllan". Stora som små sällskap blir alltid hänvisade till lika passande och gemytliga bord i restaurangens olika delar. Vid starten 1985 hette restaurangen La Grenouille, men stammisar var väldigt snabba med att börja kalla den "Grodan", och kort därefter döptes krogen om. Och precis som det franska namnet vid starten är det starka, franska influenser på menyn. Kontinentala klassiker i smakfull kombination med svenska rätter.

Mattradition i anrika lokaler har länge varit ett signum för Grodan. Representationsmiddagar och affärsluncher är vanliga företeelser. De målade taket i 'kyrkan' är en sevärdhet i sig. Mer stämningsfullt än så här kan det inte bli på en romantisk dejt. Men när klockan slår midnatt är det som att Grodan går igenom en smärre förvandling. Precis som i sagorna strömmar det in ungt, glatt och vackert folk från alla håll och kanter. Det dukas upp till fest när några av stans mest etablerade dj:s bjuder in till dans. Få ställen lyckas ha samma mångfald under ett och samma tak, och Grodan har verkligen bevisat sig vara ett ställe i tiden.

Uteserveringen är ett av Stockholms bästa spaningshak. Här på Grev Turegatans folktätaste del är läget optimalt både för att se och synas. Med champagnen på kylning och soffgrupperna laddade med kuddar kan man inte uppleva Stockholmsnatten på ett bättre sätt.

Missa inte heller frukosten som serveras från kl 07.30 på vardagar.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Richard S.

Grodan, en klassiker man hamnat på vid så många olika tillfällen för olika anledningar. Varför? Jo, för att här vet man alltid vad man får. Vällagade franska och svenska rätter i en fin matsal utav en proffsig och korrekt personal. Baren har... Visa hela »

Tom E.

Klassisk mark för Stockholms cafésocietet . Omärkvärdig komfortfood till märkvärdiga priser. Precis som Östermalm vill ha det.

Andreas V.

Dålig service - god mat!

Per A.

Ok mat och bra läge men vad är det för trams att man inte får röka cigarr i rökavdelningen och vad är det för personal som inte kan meddela på ett trevligt sätt utan mer eller mindre motar bort en trots att man inte druckit upp???

Kristoffer R.

Bra för lunch, aw, middag och senare barhäng. Man får det man behöver här

Carolina B.

Hit kommer jag ofta när jag besöker Sthlm. Jag älskar att sitta här och titta på folk som passerar uteserveringen, medan jag njuter av bland de godaste Gin & Tonic's jag druckit.

Lika trevligt ute under värmarna, som inne runt baren, eller nedsjunken... Visa hela »