Grodan Grev Ture

3,6
28 betyg
Redigera Grodan Grev Ture

Sorlet på Grodan Grev Ture verkar visst aldrig klinga av. Här har det serverats franska rätter, klassisk husman och vällagade köttbitar i snart tre decennier. Ung som gammal är stamgästen här en finsmakare av bästa sort. Samtidigt kommer man gärna hit för ett glas vin i den populära vinbaren på undervåningen eller en drink i cocktailbaren.

Tro det eller ej, men Grodan Grev Ture är en av Stockholms större krogar. Det märks inte, kanske för att det är uppbyggt med en så varierande planläggning med baren, matsalen, kyrkan, uteserveringen, bakfickan och "hyllan". Stora som små sällskap blir alltid hänvisade till lika passande och gemytliga bord i restaurangens olika delar. Vid starten 1985 hette restaurangen La Grenouille, men stammisar var väldigt snabba med att börja kalla den "Grodan", och kort därefter döptes krogen om. Och precis som det franska namnet vid starten är det starka, franska influenser på menyn. Kontinentala klassiker i smakfull kombination med svenska rätter.

Mattradition i anrika lokaler har länge varit ett signum för Grodan. Representationsmiddagar och affärsluncher är vanliga företeelser. De målade taket i 'kyrkan' är en sevärdhet i sig. Mer stämningsfullt än så här kan det inte bli på en romantisk dejt. Men när klockan slår midnatt är det som att Grodan går igenom en smärre förvandling. Precis som i sagorna strömmar det in ungt, glatt och vackert folk från alla håll och kanter. Det dukas upp till fest när några av stans mest etablerade dj:s bjuder in till dans. Få ställen lyckas ha samma mångfald under ett och samma tak, och Grodan har verkligen bevisat sig vara ett ställe i tiden.

Uteserveringen är ett av Stockholms bästa spaningshak. Här på Grev Turegatans folktätaste del är läget optimalt både för att se och synas. Med champagnen på kylning och soffgrupperna laddade med kuddar kan man inte uppleva Stockholmsnatten på ett bättre sätt.

Missa inte heller frukosten som serveras från kl 07.30 på vardagar.

Se även Grodan Kungliga Operan

Användarbilder på Grodan Grev Ture Visa alla

  • Lägg till bild
  • Självklart satt deras groda på servetten och höll mig sällskap 😄 – Bild från Grodan Grev Ture av Anna L.
  • Brödkorgen m. vispad bryntsmör! – Bild från Grodan Grev Ture av Anna L.
  • Raggmunk m. Kalvlever, det är fina grejer! – Bild från Grodan Grev Ture av Anna L.
  • Den småländska hjärtan slår extra slag för deras glas (Orrefors förstås) med Grodans groda – Bild från Grodan Grev Ture av Anna L.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
31 mar 2019 · Uppdaterad

Den här recensionen tog mig lång tid att skriva då det var mycket som spelade in och jag har försökt koppla bort de yttre omständigheterna (den gassande vårsolen och mina bästa kompisar till bords) som naturligtvis gjorde halva upplevelsen och besöket. Visa hela »

4 sep 2022 · Uppdaterad

Det är vid Stureplan och östermalmtorgs som händer, det som gammalt😉! Här huserar många trogna meriterade restauranger med gamla anor. Grodan är inte ett undantag och det fina med just dessa trogna restauranger är att det serverar dessa svenska klassikern på... Visa hela »

2 nov 2018

Stort ställe som är uppdelad i olika delar. Dov belysning. Elegant, tidlös med mörka toner. Klassiskt.
Blandad äldre-ish klientel
Svensk-fransk lång meny. God brödkorg innan maten

Egenblandad råbiff som ligger högt på min rå... Visa hela »

5 jun 2018 · Uppdaterad

En riktig klassiker på många sätt. Baren är trevlig och maten är alltid riktigt bra. Har varit här på allt från ”en öl” till middag till julbord och aldrig gått ut besviken.

Listad i: Bra lunch
17 aug 2018

Genom alla år som jag har varit gäst på grodan kan jag inte komma på vid något tillfälle som jag har varit missnöjd med varken maten eller servicen. Otroligt imponerande. Stort plus att Blixten eller Mats alltid är ute på golvet och minglar med gä... Visa hela »

Listad i: Frukostställen
28 mar 2020

Pandemitider och viktigare än någonsin att stötta våra restauranger i stan. Idag besökte jag och mitt sällskap Grodan för en lördagslunch.
Åt en klassisk underbar lövbiff med äggula, pepparrot och Bea.
Full pott! Servicen ok men int... Visa hela »

30 jan 2020

Både ätit frukost och middag på grodan! Haft väldigt bra upplevelse båda gångerna. Trevlig personal och magisk mat.
Rekommenderar att äta frukost här innan jobb eller skola, perfekt vardagslyx och i super harmonisk miljö!

25 feb 2015

Grodan, en klassiker man hamnat på vid så många olika tillfällen för olika anledningar. Varför? Jo, för att här vet man alltid vad man får. Vällagade franska och svenska rätter i en fin matsal utav en proffsig och korrekt personal. Baren har... Visa hela »

12 mar 2019

Grodan är en klassiker, förvänta dig inget nytänk när du går hit. Bra råvaror, men relativt höga priser för klassiska rätter. Bra kött, men inget "wow". Dock väldigt bra drinkar! De har en drink på ingefära på m... Visa hela »

13 mar 2019

Stockholms klassikern Grodan! Uteservering året om och en interiör som svingar dig 50 år bak i tiden. Trots att lokalen skulle må bra av en uppfräschning så älskar jag att komma in här på lunchen bland affärsfolk, kompisgäng och österm... Visa hela »

24 jan 2016

Bra för lunch, aw, middag och senare barhäng. Man får det man behöver här

2 jun 2015

Hit kommer jag ofta när jag besöker Sthlm. Jag älskar att sitta här och titta på folk som passerar uteserveringen, medan jag njuter av bland de godaste Gin & Tonic's jag druckit.

Lika trevligt ute under värmarna, som inne runt baren, eller nedsjunken... Visa hela »

12 apr 2014

Den här recensionen gäller Grodans frukost-satsning.

Hade bokat frukostmöte på ett annat ställe men gick förbi och såg frukostskylten. Frukostälskare som jag är bokade jag om mötet för att testa.

Mycket frestande frukostpaket... Visa hela »

15 jul 2018

En i sällskapet fick plast i hennes musslor så dom bjöd på endast hennes mat även fast de förmodligen har kokat musslorna i samma kastrull och de flesta musslorna var oätbara eller tomma. Inget ställe jag skulle rekommendera.

Svar från Grodan Grev Ture

Hej och tack för ert besök hos oss på Grodan! Jag beklagar att ni fick plast i maten, så ska det så klart inte gå till! Men bra att ni sa till så att de hjälpte er på plats! Det hör så klart inte till vanligheten att detta händer, men vi beklagar så klart verkligen att det inträffade och jag ska föra det vidare också. Önskar er en fortsatt fin dag!
Mvh Emma, Grodan

18 nov 2015

Klassisk mark för Stockholms cafésocietet . Omärkvärdig komfortfood till märkvärdiga priser. Precis som Östermalm vill ha det.

18 mar 2020

Uppskattat lunchställe och trevligt ute under sommarmånaderna.

1 apr 2022

Hej!

Vi var inte alls nöjda med vår service pga vår servitör som från början till slut var otrevlig och hade en tråkig attityd.

Musiken, viben, maten och drycken var kanon! Vi är också väldigt nöjda med bordet vi fick. Visa hela »

20 sep 2019

Gillar det här!
Riktigt god klassisk fiskgryta, i sin enkelhet. Brödet vi serverades innan maten, var härligt gott med det brynt smör- och champagnevinäger-vispade smörpålägget. Trevliga avspända medarbetare.
Vi hörde varann lite dåli... Visa hela »

10 aug 2020

Klassiskt ställe med bra mat och okej service. Gillar atmosfären, känns internationellt.

11 aug 2016

Dålig service - god mat!

Sida 1 av 2