Grodan öppnar senaste krogtillskottet på Operan

Förra året slog folket från Grodan upp dörrarna till två ståtliga terrasser och en pausservering i operahuset. Nu har de invigt kronan på verket - Brasseriet. Operans gamla bohemkrog har därmed återuppstått i ett av stans absolut flådigaste format.

Brasseriet, det senaste tillskottet till Opera-restaurangerna, öppnades den 16 april och huserar i samma lokaler som Strömkafét, stammishaket där kulturpersonligheter som Fritiof Nilsson Piraten och Sven Stolpe en gång minglat. Under årens lopp har lokalen fungerat som allt från konsertlokal till mataffär, och nu, efter en totalrenovering, har den återigen blivit tillgänglig för allmänheten i form av restaurang.

Bland guldpelare och marmor

Och det är inte med vilket läge och vilken interiör som helst som det "hemliga" rummet slår upp portarna. Beläget inför Strömmen och slottet kantas Brasseriet av såväl förgyllda pelare som mönstrade heltäckningsmattor, utsirade speglar, marmor och sammet. Maten, den går givetvis i franskt stuk och serveras i mellanportioner att kombinera.

Bakom satsningen står ett välrenommerat team från kända Stockholmsrestauranger som Grodan, Ekstedt och Hjerta.


Brasseriet

Mer information: Opera-restaurangerna