Grön Saint Patrick's Day på toppkrogar

Den 16 mars, i samband med Saint Patrick's Day, blir AG och Hillenberg i Stockholm samt Meet i Göteborg lite "grönare". Då arrangeras nämligen temakväll för tredje året i rad med råvaror från det irländska skafferiet, bland annat i form av gräsuppfött kött.

För fyra år sedan drog Irland igång ett ambitiöst hållbarhetsarbete på mat- och dryckesfronten, något som de tre svenska krogarna har tagit fasta på lagom till Saint Patrick's Day. I Stockholm kan man äta irländska delikatesser på den hyllade köttkrogen AG samt hos det populära krogtillskottet Hillenberg.

- Det ska bli otroligt kul att fira Saint Patrick’s Day här på Hillenberg igen. Efter att ha besökt Irland ett flertal gånger kan jag konstatera att irländarna verkligen har råvaror av högsta kvalitet samtidigt som de driver ett gediget hållbarhetsarbete, vilket är fantastiskt att kunna visa upp, säger Karl Ljung, kock och ägare av Hillenberg.

Under kvällen serverar restaurangerna en meny med gräsuppfött nöt och lamm, samt lax och ostron av högsta kvalitet.

- Det gröna landskapet på Irland är perfekt för gräsuppfött kött. Djuren betar utomhus hela året och får röra mycket på sig, vilket ger ett kött med mycket struktur och härlig smak. Den höga kvaliteten på råvarorna från Irland rimmar med vad vi på restaurang AG står för och vi är stolta över att anordna detta firande för tredje året i rad, säger Johan Jureskog, kock och ägare av restaurang AG.

Även irländsk whiskey kommer att serveras kvällen till ära.

Mer information: Restaurang AG, Hillenberg