Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Hillenberg

4,0 • 6 recensioner
Hillenberg

På Humlegårdsgatan några steg från Östermalmstorg huserar Karl Ljungs och Stureplansgruppens tidlösa storkrog med matsal och två barer. Hit hittar du för att äta skandinaviskt influerade rätter i sober, och samtidigt avslappnad miljö. Kanske lunch, middag eller varför inte en drink och lite snacks?

Att hitta till Hillenberg, som slog upp dörrarna i slutet av 2015, lär knappast vara några problem. Restaurangen vetter ut mot Humlegårdsgatans mest folkfyllda del, och själva lokalen rymmer nästan 1 000 kvadratmeter. Här är det både modernt och tidlöst på samma gång; rena linjer och ljusa träslag blandas med lädersitsar, heltäckningsmattor och stiliga spegelväggar. Och du behöver inte vara rädd för att missa vad de andra i sällskapet säger. Atmosfären är mogen och ljudnivån anpassad för samtal, oavsett om du sitter i matsalen med ett helt gäng eller hoppar upp på en barstol för en avskild drink med dejten. Ambitionen är att erbjuda enkelhet, hög kvalitet och avslappnad stämning.

Likt inredningen är även menyn av det klassiska slaget - här lyser de absolut senaste trenderna med sin frånvaro. Stort fokus ligger istället på säsongsanpassade kött- och fiskrätter med influenser från det europeiska och inte minst skandinaviska köket. Kanske avrundar du dagen, eller kör en finlunch, med oxfilé och ett glas bubbel. Till middag serveras även krögaren Karl Jungs färdigkomponerade meny för lite extra lyx. Även vinlistan är generös och bjuder bland annat på sommelierens val.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Fredrik J.

Trevligt ställe med snygg inredning och allmänt trevlig miljö. Maten går inte att klaga på den heller.

Adam L.

Hade en trevlig kväll på Hillenberg dan före dopparedan. Delade maten med mitt sällskap så fick chansen att testa dubbelt så många rätter. Pilgrimsmusslan till förrätt var bra, likaså carpaccion. Entrecoten till huvudrätt var också... Visa hela »

Fredric E.

God mat, trevlig miljö och A-läge. Rekommenderas!

Gustav L.

Trevlig ställe som serverar god mat till hyggliga priser, hade dock väntat mig lite mer. Plus för läget.

Ulla H.

Ni måste jobba på ett bättre bemötande, det är det som skapar en välkomnande trivsel, första intrycket...

Vi var fem personer med två barn, en treåring och tiomånaders. De låg och sov så de störde ingen.

Vi had... Visa hela »

Sofie L.

Åt igår en sen middag på nyöppnade Hillenberg. Trots en supertrist lokal har man verkligen lyckats få till en snygg och mysig restaurang och bar, dock lite jobbig akustik. Vi åt en fantastisk kronärtskocka med citronsmör och därefter en pappardelle m... Visa hela »

Så tycker pressen

3 av 5 · Metro · 2016-01-15

“Oklanderligt hantverk från Ljung”

3 av 5 · DN Krogkommissionen · 2015-12-18

“Matsalen är behagligt luftig och atmosfären livlig.”

5 av 6 · Nöjesguiden · 2015-11-30

“Rätterna är enkelt presenterade, hantverket fläckfritt och det smakar således utsökt.”