H&M:s café lanserar kanelbulle-kollektion

H&M:s cafésatsning It's Pleat lanserar nu en kanelbulle-kollektion inför kanelbullens dag den 4 oktober. Kollektionens signatur kommer att vara en healthy-ish kanelbulle-freakshake, men även kanelbulle-rawboll, en traditionell kanelbulle och kanelbulle-overnight oats finns att testa för den som inte får nog av den populära bullen.

It's Pleat har tagit hjälp av matkreatören Victoria Nordström för att ta fram kanelbulle-kollektionen, som lanserats i Sverige under början av september.

Den veganska freakshaken med smak av kanelbulle är gjord på en bas av havredryck, dadlar och mango samt smaksatt med kanelpulver och en hemmagjord kanelkräm. Shaken är toppad med kokosgrädde, kanel, hallonskakade popcorn och ett fruktspett med plommon, ananas och en kanel- och äpplerawboll.

Rawbollen med kanelsmak är helt vegansk samt gluten- och laktosfri. Den är gjord på glutenfria havregryn och har endast sötats med dadlar och äpplen. Den som vill testa overnight oats med kanelsmak kan förvänta sig en kombination av havregryn, kanelkräm och äppelkompott.

– Vi vill inspirera folk till att göra mer välbalanserade val genom att erbjuda alltifrån hållbara och hälsosamma luncher till söta bakverk och freakshakes. Hos oss kan man unna sig en klassisk kanelbulle eller testa ett nytt och precis lika kaneligt alternativ – utan att gå miste om varken smak eller kvalitet, säger Ninnie Lahnborg, projektledare på It's Pleat.