Haga Schweizeri öppnar i NK:s ljusgård

Det nya café- och restaurangkonceptet Haga Schweizeri blir det nya tillskottet i Nordiska Kompaniets anrika ljusgård och tar med sig klassiska maträtter, afternoon tea och afterwork.

Ljusgården inne på NK har i över 100 år varit en omtyckt mötesplats för kultur och mat. Arbetet med att utveckla ljusgårdens matscen har pågått under hela 2019 och nu får de ytterligare ett tillskott i form av Haga Schweizeri. Schweizeri är benämningen på ett café med alkoholservering och här kommer det att erbjudas både frukost, lunch och afternoon-tea samt afterwork. På menyn kommer du att hitta klassiska rätter som smörrebröd samt konceptet caketails, där man kombinerar efterrätter med spännande dryck.

Bakom spakarna står Anna Cardelius och Oscar Målevik som för fem år sedan startade Haga Tårtcompani & Bageri och nu stegar in i NK:s anrika ljusgård.

– Det känns fantastiskt att få flytta in på NK med vårt nya koncept, vi har länge velat utveckla vårt mat- och dryckesutbud och med Haga Schweizeri får vi nu möjligheten att göra det. Vi kommer att erbjuda en blandning av tidlösa klassiker tillsammans med helt nya anrättningar som caketails, vår egna version av cocktails, säger Anna Cardelius, grundare och ägare av Haga Schweizeri.

Haga Schweizeri öppnade den 24 oktober på entréplan.