Under juli och augusti kan man äta smårätter och dricka drinkar på Herbarium. Foto: Charlotte Westring. Under juli och augusti kan man äta smårätter och dricka drinkar på Herbarium. Foto: Charlotte Westring.

Herbarium är Rosendals Trädgårds sommarrestaurang

Lisa Melin Johansson, Content Writer SE, Thatsup Lisa Melin Johansson, Content Writer SE, Thatsup
Lisa Melin Johansson

Under sommaren förvandlas Rosendals Trädgårds utekök till en lummig restaurang, bar och matsal vid namn Herbarium. Här lagas det smårätter på nyskördade råvaror från trädgården, med vedugnen som främsta tillagningsmetod. Dessutom blir det en rad gästspel av olika dryckesaktörer.

Vid kanten av fruktträdgården har man skapat en liten piazza, inramad av perennrabatter, frodigt vildvin, avenbokshäckar och klätterrosor, som också kan bli till en chambre séparée för sällskap från 20 personer. Om vädret visar sin gråare sida kan man istället slå sig ner i växthuset eller under tälttaket på uteserveringen.

Menyn uppdateras efter vad som finns att tillgå i trädgårdslandet, och består till stor del av grönsaker, med ett och annat inslag av kött och fisk. På dryckeslistan hittar vi trädgårdscocktails och mocktails, som med jämna mellanrum får sällskap av drinkar och vin från aktörer som Dryckesbutiken, Fruktstereo och Winetrade. Utöver mat och dryck finns även kubb, brädspel, boule och annat kul att låna.

Herbarium håller öppet tisdag–fredag, klockan 15–21, till och med den 15 augusti.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.