Ett nytt boutiquehotell slår upp portarna i Stockholm city hösten 2024. Foto: Pressbild Ett nytt boutiquehotell slår upp portarna i Stockholm city hösten 2024. Foto: Pressbild

Hotel Diplomat får nytt systerhotell med italienska influenser

I hörnet av lummiga Tegnérlunden pågår en förvandling av 60-talsfastigheten Barnhusväderkvarnen 22, som nu tar form av ett exklusivt town house i italiensk stil. Villa Dahlia väntas slå upp portarna hösten 2024, och är liksom sina systerhotell Diplomat och Villa Dagmar av det elegantare slaget.

Inspirationen till det nyrenoverade hotellet, vilken delägare Anna Cappelen tillsammans med dottern Pauline Cappelen hämtat under sina resor till Italien, kommer från Milanos grandiosa bostadsbyggnader.

– Vi har tagit med oss kunskapen, hantverket, vårt DNA och det familjära från våra andra hotell och applicerat detta med nya format – allt för att förverkliga vår vision om ett italienskt town house. Det är väldigt roligt att få driva verksamhet i en, för oss, ny del av Stockholm och vi hoppas att det ska bli ett nytt spännande tillskott i Vasastan för vistelse, mat, dryck och umgänge, säger Anna Cappelen och Sune Malmström, arbetande delägare i Hotel Diplomat och Villa Dagmar, i ett pressmeddelande.

Utöver 103 gästrum och sviter med utsikt över Tegnérlundens grönska kommer hotellet inhysa restaurang, cocktailbar, spa med gym, boulebana samt ett rum som kan användas till både konferenser och privata middagar. Hotellet beräknas öppna tidig höst 2024, och bokningen öppnar hösten 2023.

Information
Visa på karta