Hotellsvit förvandlas till pop up-bar

Under november och december förvandlas Haymarkets Grand Terrace Suite till intim pop up-bar med en av världens bästa bartendrar, Johan Evers. Tillsammans med folket från hotellbaren Americain bjuder han på lekfulla drinkar åtta våningar upp.

Att sippa drinkar i ett riktigt hotellrum hör inte till vanligheterna i Stockholm. Med pop up-baren 810, samma nummer som på rummet, tar man ut svängarna lite extra. Tanken är att utmana alla sinnen.

- Ofta finns det en tydlig uppfattning kring hur ett hotell och en bar ska vara. Vi skapar något unikt och oväntat genom att kombinera dessa, säger Christian Grevius, barchef på Americain.

Bortsett från en miljö höljd i mystik bjuds besökarna på en barmeny om tio drinkar. Johan Evers, som nyligen utsågs till en av världens tio bästa bartendrar i tävlingen "World Class Bartender of the Year", vill inte avslöja för mycket om det hemlighetsfulla konceptet.

- Det blir lekfullt och interaktivt där vi exempelvis leker med dofter och serverar cocktails i sängen. Varje detalj är extremt noga genomtänkt, vilket våra gäster kommer att märka och prata om långt efter kvällen är slut, säger han.

Baren är öppen 2-3 kvällar i veckan och sittningarna sker klockan 18-20, 20-22 och 22-00, med 15 personer per sittning.

Reservationer sker via restaurantpauls.com.
Mer information: Haymarket by Scandic