Här är finalisterna i Årets Kock 2020

Efter två tuffa kvalificeringsdagar på Stockholms Hotell & Restaurangskola i Stockholm, med många olika tävlingsmoment, utsåg juryordförande Tommy Myllymäki tillsammans med juryn de åtta kockar som går vidare till finalen i Årets Kock 2020.

Här är finalisterna i Årets Kock 2020

  1. Ludwig Tjörnemo, Unilever, 347,5 poäng
  2. Jesper Jakobsson, Bhoga Restaurang, 310 poäng
  3. Henric Herbertsson, SK Mat & Människor, 295 poäng
  4. Marcus Bremdal, Konstnärsbaren, 295 poäng
  5. Ola Wallin, Kroken och Bloom, 285 poäng
  6. Christian Siberg, Omaka, 270 poäng
  7. Jessie Sommarström, Urban Deli, 270 poäng
  8. Luqaz Ottosson, Restaurang ROT, 240 poäng

– Vi har fått ta del av och smaka på många spännande rätter som håller en hög gastronomisk höjd. Det har inte varit enkelt att utse de åtta kockar som nu går vidare till final men det känns som vi har fått fram ett fantastiskt starkt finalfält, säger Tommy Myllymäki, juryordförande i Årets Kock.

Den första finaluppgiften blir att laga två stycken rätter med kanin som huvudråvara, där den ena rätten ska vara kall och den andra varm. Övriga råvaror och tillbehör i rätterna är valfria.

– Kanin som huvudråvara är väldigt vanlig i södra Europa, men inte lika etablerat i Sverige. Valet av råvara gör även att kockarna får visa upp sin skicklighet i hur de hanterar och tar tillvara på hela djuret, säger Tom Sjöstedt, tävlingsledare.

Finalen i Årets Kock sker den 17 september.