Japanska influenser när Adam & Albin öppnar nytt

I vår öppnar kockduon bakom Adam/Albin ett helt nytt krogkoncept i Birger Jarlspassagen vid Norrmalmstorg, influerat av både Stockholm och Tokyo. Här blir det restaurang, spritbar och takeaway-mat i återvinningsbara lunchboxar.

Adam Dahlberg och Albin Wessman driver sedan tidigare lyxkrogen Adam/Albin i Vasastan och nudelbaren Raamen på Söder. Härnäst slår de upp dörrarna till Misshumasshu i den anrika 1800-talspassagen mellan Smålandsgatan och Birger Jarlsgatan. Namnet, som är ett japanskt slangord för att blanda, hintar om en mix av olika smaker och matkulturer. Självklart med starka influenser från just Japan.

– Konceptets tagline 'Misshumasshu – Inspired by Japan, mixed by Adam & Albin' säger mycket om inriktningen. Det är lika delar Tokyo och Stockholm, men framför allt en stor dos av duons personlighet, säger Adam Dahlberg till Bibliotekstan.

I konceptet ingår restaurang, spritbar och takeaway-del utspritt över sammanlagt 200 kvadrat. Tanken är att erbjuda lite mer jobbanpassade luncher dagtid för att sedan köra avslappnade middagar med ambitiös matlagning, drop-in och urbant AW-häng på kvällarna. På helgerna planerar man även att ha dj:s och lite mer stök.

Premiären för Misshumasshu har blivit framskjuten och är nu planerad till i början av mars 2019.