Hållbart och ekologiskt är ledorden på Kalf & Hansen. Hållbart och ekologiskt är ledorden på Kalf & Hansen.

Kalf & Hansen kammar hem vinst i EU Organic Awards 2024

Kalf & Hansen, som hittas vid Mariatorget samt Bolinders Plan, har för sin hållbara verksamhet utsetts till vinnare i EU Organic Awards 2024, i kategorin ”Bästa ekologiska restaurang/matservice”. Bakom restaurangerna står krögarna tillika far och son Rune och Fabian Kalf-Hansen, som serverar nordisk mat av hög kvalitet med närodlade och ekologiska råvaror.

Utmärkelsen syftar till att uppmärksamma aktörer inom sju olika kategorier som utvecklat ett innovativt, hållbart och inspirerande projekt som skapar ett mervärde för ekologisk produktion och konsumtion i EU. I varje kategori utses tre finalister från EU:s medlemsländer. Nu står det klart att den svenska restaurangen kan titulera sig “Bästa ekologiska resturang/matservice”. 

– Från dag 1 har visionen varit tydlig att servera 100% ekologisk mat. Det har varit vår grundsten i verksamheten som vi jobbar mot tillsammans med hela personalen och ut mot våra gäster. Vi strävar efter att fortsätta sprida kunskap och inspiration som en ledare inom ekologisk matservice i Sverige, sa Rune Kalf-Hansen, grundare av Kalf & Hansen när finalplatsen tillkännagavs. 

För att fira vinsten bjuder Kalf & Hansen Mariatorget in till fest på fredagen den 27 september klockan 16–22. På plats kommer man kunna prova det nya konceptet Åses Korvbar samt skåla i vin.
 

Information
  • Datum
    27 sep.