Foto: Miki Anagrius/Pressbild Foto: Miki Anagrius/Pressbild

Klubbkoncept på Fasching lockar storpublik

Afterglow är Sveriges hittills enda R&B-klubb som lockar storpublik till Fasching varje fredag. Klubbkonceptet startades av musikproducenten och dj:n August ”S.T.Y.A” Heldt i september. Club Soul däremot har över 30 år på nacken, men fortsätter år efter år att vara en favorit bland dansanta stockholmare.

Som resident dj på Faschings klubbkoncept Afterglow är August Heldt expert på R&B-genren och vet därför hur man skapar den perfekta atmosfären värdig en klubbkväll. Tillsammans med gästande dj:s, där musik och dans får stå i fokus, blir varje R&B-kväll unik.

– Jag ville göra en klubb i Sverige där du kan uppleva renodlad R&B varje vecka, fredag efter fredag. Jag och mina vänner såg en tydlig efterfrågan, men inget utbud. Här ligger fokus på musiken och på att få gästerna att känna sig bekväma och genuint glada. Jag vill att Afterglow ska vara Stockholms sexiga vardagsrum där du kan vara dig själv. Jag kommer spela de bästa R&B-låtarna från 80-talet och fram till i dag, säger han i ett pressmeddelande.

Som i europeiska storstäder

Bakom klubbkonceptet Club Soul på Fasching står klubbrävarna Robert Baum och Magnus ”Munken” Räms, som sedan 90-talet fått besökarna att dansa sig svettiga till soul och funk från 60- och 70-talet.

– Club Soul påminner om klubbar i stora europeiska städer som London och Paris, med en blandning av besökare i olika åldrar och med olika musikintressen.

Afterglow och Club Soul är återkommande varje helg. Afterglow på fredagar och Club Soul på lördagar mellan klockan 23.30–04.

Information
Visa på karta