Den 19 december anordnas jullunch till förmån för Stadsmissionens arbete. Den 19 december anordnas jullunch till förmån för Stadsmissionens arbete.

Kockelit lagar jullunch till förmån för välgörenhet

Den 19 december anordnas Stockholms kanske mest välgörande jullunch i Kungsträdgården, då några av landets främsta kockar lagar gröt och julmackor som säljs till förmån för välgörenhet.

Jullunchen, som har arrangerats sedan 2012 och är ett samarbete mellan Stockholms Stadsmission, Sweden Foodtech, City i Samverkan och projektet Stockholmsjul, syftar till att med värme och gemenskap bidra till en mänskligare stad. I år kan du äta en smarrig julmåltid lagad av meriterade kockar som Mathias Dahlgren, Paul Svensson, Isabella Morrone och Ulrika Brydling.

Thatsup är på plats även i år för att hjälpa till med att servera mat och ta del av den värmande stämningen. 

 – Vi har varit med på denna jullunch tre år tidigare och är så glada att få vara delaktig även i år. En av Stockholms bästa jultraditioner, och vi hoppas att alla som har möjlighet kommer svänga förbi Kungsträdgården den 19 december, säger Ida Berzen och These Sundevall på Thatsup.

Lunchen kostar 100 kronor som oavkortat går till Stadsmissionens arbete för människor i utsatthet, och vill du skänka lite extra kan du avrunda uppåt till valfritt belopp eller välja det värdefulla erbjudandet “köp en, betala för två”. På plats finns även möjlighet att skänka julklappar till behövande. Här kan du läsa mer om vilka julklappar som står på önskelistan i år samt på vilka sätt du kan bidra till en välgörande jul.

– Vi är så otroligt glada över att vara förmånstagare för en så härlig jultradition som Jullunchen i Kungsträdgården. Om man bara ska gå på en enda jullunch i år, så vågar jag påstå att det här är den absolut viktigaste. Vi hoppas att så många som möjligt tar chansen att både göra och äta gott den 19 december och utlovar härlig julstämning och god mat som går i generositetens tecken, säger Åsa Paborn, direktor på Stockholms Stadsmission.

Information
Visa på karta
  • Datum
    19 dec.