Krogen ska bli Östermalms nya vardagsrum

Adressen har fått ge namnet åt restaurangen som nu öppnar på Sturegatan 19. Här har bland annat den klassiska krogen Proviant huserat, men nu ska restaurangen som kallar sig Östermalms nya vardagsrum locka en bredare publik. Här serveras svensk-franska smaker i avslappnad miljö.

Medan branschen oroar sig för krogdöd och svåra tider satsar Alan Dogan med ägarteam på framtiden med restaurang Sturegatan 19.

– Matpriserna bara stiger i butikerna och det blir dyrare att äta hemma. Med smarta inköp av närproducerade råvaror i säsong kommer vi att kunna erbjuda en prisvärd matupplevelse. Och om det är något vi just nu behöver så är det ju att träffa andra, säger Alan Dogan i ett pressmeddelande.

Sturegatan 19 vill locka en bred publik. Det ska de göra genom en meny som tilltalar de flesta – både vad gäller prisnivåer och smaker. Inriktningen är franskinspirerat svensk, med inslag av finare husmanskost, och på menyn står bland annat Pelle Janzon, Wallenbergare, laxqueneller och fiskgryta med rouille.

På Sturegatan 19 står omsorgsfullt tillagad mat, en spännande vinlista och ett gott värdskap i fokus. Här eftersträvar man en avslappnad miljö som ska locka för både mat, dryck och häng. Den nya restaurangen kan ta emot 70 sittande gäster och håller öppet för både lunch och middag. Här kan man också svänga förbi för ett glas vin eller en drink.

– Ibland känns det som att service, kunnande och bemötande är något som kommer i andra hand. Så kommer det inte att vara på Sturegatan 19. Vi har lyckats rekrytera ett fantastiskt lag.

”Rätt i tiden”

I köket är det köksmästaren Peter Kappen som står vid rodret. Han har erfarenhet från bland annat Eriks, och tillsammans med brodern Ulf Kappen har han jobbat på bland annat Frippes och Dramatens bakficka. På Ulfs meritlista står också anrika Gyldene Freden och Melanders.

– Vi har fått ihop ett kanongäng med kockar och servicepersonal från flera av Stockholms bästa krogar. Ett kvitto på att vår satsning ligger rätt i tiden, säger Peter Kappen i ett pressmeddelande.

Sturegatan 19 öppnade den 14 oktober.