I lokalerna på Sturegatan 19 har flera klassiska Stockholmskrogar huserat genom åren – Coq Roti och Proviant är två av dem. Nu har adressen gett namn till en ny restaurang, en välkomnande men ambitiös kvarterskrog med svenska och franska smaker.
Restaurangen Sturegatan 19 vill fungera som ett vardagsrum på Östermalm, där gäster kan komma in flera gånger i veckan och avnjuta en affärslunch, ta en middag på sin kvarterskrog eller bara ett glas. Här kan man känna sig som hemma när man kliver in genom dörren.
Med lång erfarenhet i bagaget bjuder köksmästare Peter Kappen med personal på en franskinspirerad svensk meny, med inslag av finare husmanskost och fokus på fina råvaror. Här hittar man rätter i olika prisklasser – Pelle Janzon, Wallenbergare, laxqueneller och fiskgryta med rouille är bara några av dem. Hit kan man komma för både lunch och middag.
Inredningen går i klassisk bistrostil med klinkergolv, runda bord, vita dukar och konst på väggarna. Här hittar man också en bar med trästolar där man kan droppa förbi på en drink, eller ett glas vin från den ambitiösa vinlistan med betoning på Frankrike. Restaurangen har också ett chambre séparée med egen ingång, som passar för både företagsträffar och födelsedagsfirande när man vill sitta lite avskilt.