Sturegatan 19

3,3
4 betyg
Redigera Sturegatan 19

I lokalerna på Sturegatan 19 har flera klassiska Stockholmskrogar huserat genom åren – Coq Roti och Proviant är två av dem. Nu har adressen gett namn till en ny restaurang, en välkomnande men ambitiös kvarterskrog med svenska och franska smaker.

Restaurangen Sturegatan 19 vill fungera som ett vardagsrum på Östermalm, där gäster kan komma in flera gånger i veckan och avnjuta en affärslunch, ta en middag på sin kvarterskrog eller bara ett glas. Här kan man känna sig som hemma när man kliver in genom dörren.

Med lång erfarenhet i bagaget bjuder köksmästare Peter Kappen med personal på en franskinspirerad svensk meny, med inslag av finare husmanskost och fokus på fina råvaror. Här hittar man rätter i olika prisklasser – Pelle Janzon, Wallenbergare, laxqueneller och fiskgryta med rouille är bara några av dem. Hit kan man komma för både lunch och middag.

Inredningen går i klassisk bistrostil med klinkergolv, runda bord, vita dukar och konst på väggarna. Här hittar man också en bar med trästolar där man kan droppa förbi på en drink, eller ett glas vin från den ambitiösa vinlistan med betoning på Frankrike. Restaurangen har också ett chambre séparée med egen ingång, som passar för både företagsträffar och födelsedagsfirande när man vill sitta lite avskilt.

Användarbilder på Sturegatan 19 Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Sturegatan 19 av Sofie L.
  • Bild från Sturegatan 19 av Sofie L.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
3 nov 2022

Efter många år som gäst hos Proviant har vi nu äntligen fått en trevlig kvarterskrog i ny regi. Sturegatan 19 lever upp till det som man vill ha av en kvarterskrog, god mat, bra priser och sist men inte minst trevlig personal med god serviceanda. I går kväll va... Visa hela »

25 nov 2022

Väldigt mysig lokal när man är där på middag kvällstid. Positivt överraskad av vinet (dom du vieux Chateau neuf du pape) som är väldigt trevligt - men önskar betydligt krispigare pommes frites (dem är väldigt mjuka, på gränsen t... Visa hela »

24 mar 2023

18 feb 2023