Kulturdestinationen Eden tillbaka på Smedsudden

Den 3 maj är det nypremiär för Eden, som gjorde succé på Smedsudden förra sommaren. Över 200 000 besökare tog sig till den grönskande oasen för att äta, lyssna på livemusik och dansa genom natten. I år öppnar man i en större och mer ambitiös tappning med två nya matkoncept, ett utökat kulturfokus med musik och standup samt en hälsoklubb med bastu.

Tanken med Eden är att vara en naturnära nöjes-, mat- och kulturdestination för den som behöver en paus från vardagen. Den 3 maj öppnar man för säsongen, med ett flertal nytillskott, och man kommer löpande att presentera flera nyheter under sommaren.

Foto: Pressbild

Det hela inleds med vårpremiär för Restaurang Eden, som i år har fått förstärkning av kökschefen Pär Stenberg. Han kommer med en bakgrund från internationella kök med Michelinstjärnor, såsom Ron Gastrobar i Holland. Krögaren Sally Voltaire fortsätter i år som kreativ chef för mat och dryck, vars koncept genomsyras av hälsosam mat och hållbara råvaror. Menyn andas Medelhavet och råvarorna hämtas från Mälaren med omnejd. Utöver maten läggs det extra kärlek på cocktails och även på drinklistan möter Norden Medelhavet. Restaurangen och cocktailbaren öppnar den 3 maj.

Foto: Pressbild

Träningsklasser och bastu

I år vill Eden även satsa lite extra på hälsa och välbefinnande och därför kommer besökarna under sommaren att kunna gå på träningsklasser med tema som löpning, kajakpaddling och yoga under bar himmel. Dessa klasser drar igång i Dungen, bakom huset, i samband med sommarpremiären av Eden den 31 maj. Den bokningbara bastun öppnar redan den 17 maj.

– Det känns helt magiskt att efter ett smått turbulent uppstartsår verkligen få arbeta ut vår vision – Eden som ett nav mellan rekreation, kultur och smaker bara ett stenkast från stadens puls. Vi ser fram emot att se Stockholm vakna med morgonyoga, fortsatt med bastubad, magiska varma luncher, eftermiddagsjazz i dungen för att sedan avsluta kvällen dansandes under stjärnorna, säger Jakob Grandin, en av Edens grundare.

Eden ligger inhyst i 1800-talsvillan längst ut på Smedsudden på Kungsholmen och håller öppet mellan den 3 maj–3 september.