Kvartersfest på Stockholm citys nya krogstråk

Under hösten har Stockholm city fått ett nytt krogstråk som sträcker sig utanför Waterfront i Klarabergsviadukten. För att fira strålar grannkrogarna Griffins' Steakhouse, MXCO och Popina Vitti samman och ställer till med ett block party som pågår under två lördagar. 

Kvartersfesten går av stapeln den 26 oktober samt den 2 november och innefattar festligheter i form av unika erbjudanden, musik och matupplevelser. Den första lördagen sammanfaller med Griffins' Steakhouses 14-årsjubileum, något som firas med ett gästspel av den välkände krögaren Erik Videgård, som serverar såväl lyxiga brunchrätter som steakhouse-klassiker och cocktails. Under dagen håller MXCO öppet för lunch med fem olika Margaritas samt några specialkomponerade festrätter, medan Popina Vitti erbjuder aperitivo-vinprovningar under avslappnade former. 

Nästkommande helg firar MXCO den mexikanska högtiden Día de Muertos med mariachiband på fredagen och extraöppet hela lördagen från lunch till sen kväll med ansiktsmålning, dj och extrarätter. På Popina Vitti blir det höstmarknad och ännu fler aperitivo-vinprovningar.

Bordsbokning via restaurangernas hemsidor rekommenderas för den som vill säkra sin plats, men även spontana gäster är välkomna att droppa förbi i mån av lediga stolar.