Känd krögarduo bakom nytt food court-koncept i Kista Galleria

Nu öppnar Sveriges första Food and Beverage Market - en fransk-asiatisk food court signerad Niklas Ahlbom och Michael Zhan. Här satsar de välrenommerade krögarna på högkvalitativ mat i pulserande miljö. Menyn består bland annat av grillade hamburgare med en fransk touch, rotisserikyckling och råa rätter från Asien.

Konceptet, som är helt nytt på den svenska krogscenen, inkluderar en fransk grill, ett rotisseri, en asiatisk grill och en asiatisk rawbar. Tanken är att erbjuda det bästa från traditionella restauranger, men på ett mer lättillgängligt sätt över disk.

- Vi vill att det ska vara lika enkelt att ta med sig en take away-middag hem till familjen som att komma hit för en schysst restaurangupplevelse med riktig mat i en härlig atmosfär. Vi satsar också lite extra för att FnB Market ska kännas attraktivt för att hänga kvar på After Work med kollegorna, säger Niklas Ahlbom som driver det franska köket på FnB Market och sedan tidigare har Restaurang Göteborg och Himlen.

Två hyllade kockar basar i köken; grillmästaren Magnus Rydberg från F12-gruppen är kökschef för den asiatiska delen medan Joakim Haglund från bland andra Himlen och Sturehof basar i den franska.


FnB Market

Handplockad inredning
Scheiwiller Svensson Arkitektkontor har tagit fram inredningskonceptet, som präglas av drakmotiv och klassiska detaljer från den franska krogkulturen. Khom Loy-lamporna längst in i lokalen är särskilt framtagna för restaurangen.

- FnB Market har en väl genomtänkt mix av asiatiska och franska detaljer som är handplockade och i flera fall exklusivt framtagna för restaurangen. De franska hatthyllorna över flera bänkgrupper och de asiatiska Khom Loy-lamporna är bara två exempel. Restaurangmiljöer ska vara en upplevelse för alla sinnen och förstärka matupplevelsen, säger Michael Zhan som driver det asiatiska köket på FnB Market och är ägare till Ponggruppen.

Food courten har ungefär 400 sittplatser inomhus samt en stor uteservering med plats för ytterligare 150 gäster.

FnB Market öppnar den 4 december 2015.

Mer information: FnB Market