Lilla Baren på Riche i oktober

Här nedan hittar du schemat för klubbarna i Lilla Baren på Riche i oktober.

Torsdag 6/10 Kalle Lundell, live: Jonas Lundqvist
Kalle Lundell kommer och spelar rock och en del psyche. Live spelar Jonas Lundqvist som vi på Riche är mäkta stolta att få presentera i Lilla Baren!

Efter att ha slagit sönder ett otal skinn som trumslagarpojke i Göteborgs sunkigaste älsklingar Bad Cash Quartet, klev han fram till micken och deklarerade sitt manifest "ADHD" som Jonas Game. När han nu väljer att presentera sig som Jonas Lundqvist är det med modersmålet som får måla duken. Tillsammans med Rasmus Hägg, ena halvan av The Studio, har de producerat en skev hymn till ungdomsåren i "Du, Drömmar och Jag". En svensk debut som vi ser fram emot!

Fredag 7/10 ROCKERS
Musikälskarna Micke Goulos och Gustav Bendts klubb Rockers fortsätter spela stans ballaste musik. De bjuder på en mix av rock'n'roll, ska, rocksteady, soul, rhythm'n'blues, calypso, boogaloo och annat viktigt.

Lördag 8/10 Fünf Menchen und eine Schäfer!
Grabbarna från studion Five Guys and a Dog kommer och delar med sig av sin blandade musiksmak och då kan det bli i princip vad som helst mellan reggae o house. Denna kväll är det även vernissage och livespelning på gång i Lilla Baren.

Different Frequencies: Utställning och premiärspelning med bandet NEJ
Utställningen Different Frequencies är uppkommen ur musik och ett program för att analysera musikfrekvens. Allkonstnären Mirella Hautala upptäckte att hennes ljudinspelningar skapade intressanta abstrakta former i programmet. Videon och tavlorna som hon ställer ut är skapade med en blandteknik där skärmdumpar av ljud och målningar fått samverka.

NEJ är ett band som uppstod ur ett möte mellan Mirella Hautala och Mimmi Skog (Pascal). Mirella ville sjunga på finska och Mimmi spelade trummor så Mirella var tvungen att börja spela något instrument och det blev bas. Med influenser från finsk tango till metal blev det någon slags post-punk-rock av det hela.

Spelningen på Riche blir NEJ:s premiärspelning och de drar igång klockan 21:00. Utställningen pågår 8 oktober - 3 november.

Tisdag 11/10 Roland Hjort
Whyreds roland Hjort kommer och spelar skivor. Kan bli en hel del välskräddad brittisk rock!

Onsdag 12/10 Maïa Reüterswärd
Oväntat blandat med klassiker, lite franskt och lite nya upptäcker. Allt detta i en salig blandning, för att få er glada och danssugna!

Torsdag 13/10 DJ Dust samt performance: David Sandström
DJ Dust blandar saligt och grymt bland obskyrt och dansant. Utöver det presenterar hardcorelegenden och f.d.-Refused-trummisen David Sandström sitt nya album med hjälp av ett performance enligt ledorden: "Artisten underhåller med ett självförhärligande lustmord på verket, ett powerpoint-seppuku bestående av dokumentärt material, lögner samt singback."

Fredag 14/10 Oscar Wedrén & Miriam Pemberton
Två techofantomer med förkärlek för melodier och med ruskigt långa track-records bakom stadens skivspelare slår sig ihop. Det här blir dansigt.

Lördag 15/10 Jungle Jim 40th Birthday Bash
Jungle Jim huserar vanligtvis på Rocket Room, men nu när han fyller fyrtio drar han med alla Stockholms rock'n'roll- och rhytm'n'blues-rävar till Riche för en orgie i twangiga gitarrer och välkammade frisyrer.

Tisdag 18/10 Lisa Milberg
Concretes Lisa Milberg kommer fortsätta spela under hösten. Modern pop, hiphop och indie, fingertoppskänsligt utvalda hits och disco.

Onsdag 19/10 SJUAN
SJUAN är en hyllning till skivformatens skivformat - 7" vinylsingeln. SJUAN är ett forum där alla tillsammans bidrar för att visa hur fantastisk sjutumssingeln är för att framhäva den perfekta låten. SJUAN har ingen DJ utan alla gästerna uppmuntras istället att ta med sig sina tre favoritsinglar som de får spela under kvällen. Allt i sann demokratisk anda med kösystem. Alla genrer är välkomna. Alltid med låten i centrum. Eller kanske snarare skivpucken.

Torsdag 20/10 Jonas Kleerup
Kleerupbrodern med galleriet kommer och spelar allt från jazz till skruvad leftfield-dansmusik.


Fredag 21/10 Gustav Bendt
Rockers-Gustav spelar själv denna kväll och då ligger betoningen mer på britter från 80-talet.

Lördag 22/10 Orson
Filmklubben Orson återvänder igen. Konceptet är enkelt, en eller flera klassiska filmer är temat för kvällen och spelas upp på väggen. Musiken är sedan vald för att tonsätta filmerna och skapa nya, alternativa soundtracks. Denna kväll är det så kallad "Sexy Scifi" som står i fokus och kultklassikerna Barbarella och Zardoz kommer att visas.

Tisdag 25/10 Ellen von Zweigbergk
Ellen har spelat tidigare på bland annat Riche och Tranan.

Onsdag 26/10 Psychedelic Schoolgirl's
Liselotte och Filippa kommer på återbesök igen och spelar rockigt och gubbigt från 60 och 70-tal.

Torsdag 27/10 Markus "Mackan" Lindström
"Läder"-Mackan går in på ett lite mer funkinspirerat spår och blandar upp garagerock och punk med funk och svängigt.

Fredag 28/10 Henrik Blomkvist aka. Eye'n'I
En av den svenska hiphopens veteraner Eye'n'I står bakom skivspelarna denna kväll och bjuder på reggae och blandat.

Lördag 29/10 Hep Cat Matt
Mattias carlsson från Demons spelar tidig soul, punk och funk uppblandat med garagerock och rockenroll.