Lilla Baren på Riche i september

Här nedan hittar du schemat för klubbarna i Lilla Baren på Riche.

Tisdag 4/9 Jens Christie & Lady Midnight
Sommarklubbarna stänger en efter en och hösten är i antågande. I dag inleds denna fantastiska årstid i Lilla Baren på Riche. Bakom skivspelarna denna säsongens första kväll står Jens Christie & Lady Midnight.


Onsdag 5/9 Per Nyström
Per från Concretes är en kär gammal bekant i Lilla Baren. Han har många strängar på sin lyra och är känd från Mackaper, Diagnos and The Surrealistic Mozarts of Afro Synth. Bara de namnen säger en hel del om vilken typ av musik vi kan förvänta oss.


Torsdag 6/9 Nathan Hamelberg
Nathan Hamelberg är en popkulturarkeolog som låter skivspelarna berätta historier och får publiken att lyssna som om de samlats runt en lägereld. Musikaliskt rör det sig från Europa via konsten till kosmos.


Fredag 7/9 Tom Hakava och Gustav Wolrath ( RuntRunt )
Tom Hakava och Gustaf Wolrath från skivbutiken RuntRunt håller i höstens första fredag. Det blir en salig blandning, från amerikansk 50-tals blues och rock n roll till 60-70 talets soliga westcoast ballader. Don't you dare miss it


Lördag 8/9 "FAUST" Premiär
Första lördagen varje månad har Luciano Leiva och Nathalie Åhbeck sin konstklubb Faust, där bjuds det på samtal med konstnärer, filmvisningar och konserter allt i filmens kompromisslösa regi. Det här kan bli höstens viktigaste kulturella mötesplats.

Tisdag 11/9 Fredrik Bergh & Sara Martinsso
Sara Martinsson, till vardags redaktör för PSL utgör tillsammans med Fredrik Bergh två tredjedelar av den fantastiska konstellationen Supermix.
Att musiken som kommer spelas är modern är det ingen tvekan om precis som att Fredrik kommer att spela något med Peter LeMarc under sista timmen.

Onsdag 12/9 ROCKERS
Musikälskarna Micke Goulos och Gustav Bendts dansar chicken wings när de inleder hösten med sin klubb Rockers. De spelar stans ballaste musik och bjuder på en mix av rock'n'roll, ska, rocksteady, soul, rhythm'n'blues, calypso och boogaloo. Onsdagarna


Torsdag 13/9 Anders Kilander & Fredrik Strage
När vi pratade med Anders och Fredrik så här års förra året så pratade de om att spela "Elaka basgångar, skrikande centraleuropéer, livskriselectro och nyrakad italo". Nu har Fredrik skrivit ett 18(!!!!!!!!) sidor långt reportage i Icon om svenska housekulturen i allmänhet och det nya dj-undret Avicii i synnerhet. Så vem vet, kanske dansar lilla baren till det svenska house-undrets trumma just den här kvällen.


Fredag 14/9 Alvaro Villa Lobos
Alvaro Villalobos har i många år arbetat med legendariska Snickars records. Alvaro firar höstens ankomst med kärleksfull dansmusik.


Lördag 15/9 The Flight Reaction Night ( Release fest, Live & Dj )
The Flight Reaction firar släppet av sin nya singel på det amerikanska skivbolaget 13 O'Clock Records. 
De spelar sixties influerad garage doppad i en ordentlig dos psykedelia. Melodier och stämsång blandas med utflippade ljud och arrangemang. The Flight Reaction har gett ut tre singlar hittills och jobbar just nu på debutalbumet.
Bandet börjar spela kl 21.00. Kom i tid för det kan bli trångt!
Kl 21-02, fritt inträde!

Tisdag 18/9 Ika Johannesson
En tisdag i september med Ika Johannesson i lilla baren på Riche: Det kan bli hårdrock, det kan bli metall. Det kan bli blod. Det kan bli eld. 
Det enda vi verkligen vet är att det kommer bli fantastiskt fint.


Onsdag 19/9 " Sjuan" Säsongs Premiär
SJUAN är en hyllning till skivformatens skivformat - 7" vinylsingeln. SJUAN är ett forum där alla tillsammans bidrar för att visa hur fantastisk sjutumssingeln är för att framhäva den perfekta låten. SJUAN har ingen DJ utan alla gästerna uppmuntras istället att ta med sig sina tre favoritsinglar som de får spela under kvällen. Allt i sann demokratisk anda med kösystem. Alla genrer är välkomna.Alltid med låten i centrum. Eller kanske snarare skivpucken.
Instruktioner; 1. ta med tre vinylsinglar (7tums). 2. skriv upp ditt namn på tavlan. 3. vänta på din tur. 4. spela din musik.
om du gillar det så kan du repetera från steg 1.
sjuan är varannan onsdag. varmt välkomna!


Torsdag 20/9 Lisa Milberg
Vi fortsätter vår PSL månad, nu med medarbetaren Lisa Milberg, trummis, sångerska, musikkännare.Hon spelar ofta i Lilla Baren. Hennes hjärta är stort och hon spelar musik som griper tag i ditt.

Fredag 21/9 Hep Cat Mat
Mathias Carlsson som ligger bakom Hep Cat Mat kommer med en kasse garagerock till Lilla Baren denna fredag. Vi kan nog räkna med en del rå musik i stil med Iggy & The Stooges, The Sonics och The Damned. Raw Power helt enkelt.


Lördag 22/9 "Mackan" & "Nisse"
Skallskadade, elektriska, tungt svängande, psyko frans-dansande & rock 'n' shock-aktiga låtar med Mackan "Halva Läder" Lindström och Nils "Halva Levi´s" Schele.

Tisdag 25/9 Henrik Burman
Sa vi att det var PSL-månad i lilla baren? Det känns hur som helst skönt att Henrik Burman finns. Han är en så trevlig kille och hälsar att den här tisdagen i efterhand kommer att refereras till som #åretsfest.


Onsdag 26/9 Per Sinding-Larsen
Att vi gillar PSL borde stå klart vid det här laget. Sara, Henrik och Lisa spelar alla i Lilla Baren denna månad. Vem vet, kanske följer alla med när Per Sinding-Larsen själv gästar Lilla Baren denna onsdag. Vi vet i alla fall att det inte är sista gången vi ses den här hösten...

Torsdag 27/9 Still Pee & Ru
Still Pee and Ru med André "Peewee" Möllerfors och Thomas Rusiak kommer att bjuda på festlig och stökig musik i form av hiphop, soul, rock n' roll, punk och pop. En härlig röra av röj helt enkelt!


Fredag 28/9 Jonas Jonsson
Jonas Jonsson spelar i Punkbandet Henry Fiats Open Sore och har haft hand om Statsmissionens skivavdelning. Det brukar innebära garagerock, knepig psykrock och obskyr synth med punkattityd.


Lördag 29/9 ORSON "Come Out And Play"
Bakom den andra klubben med filmtema denna höst står Per Nyström & Johan Murén. Konceptet är enkelt, en eller flera klassiska filmer är temat för kvällen och visas i Lilla Baren. Musiken är sedan vald för att tonsätta filmerna och skapa nya, alternativa soundtrack.Denna säsong inleds med; "Come Out And Play" Gang movie theme.Filmerna som inspirerat är; A Clockwork Orange & The Warriors.