Loch & Quay - ny finpub i Gamla stan

Loch & Quay som ska uttalas "lock and key" är en helt ny restaurang och bar som öppnat i Gamla stan. Här blandas internationella influenser med det bästa av det svenska. Restaurangen drivs av två killar från Skottland och samarbetar med Stockholm Fisk och Melanders fisk. Med detta sagt förstår man kanske att en av de huvudsakliga råvarorna på menyn är just fisk. Kocken är från England så bli inte förvånade om ni hittar klassikern "fish and chips" på menyn, men kanske i en lite mer lyxig version. I det stora hela är köket internationellt men erbjuder den bästa kvalitén när det kommer till svenska produkter och smaker. Loch & Quay kommer i januari 2011 att byggas ut för att bland annat kunna erbjuda en av Stockholms vackraste uteserveringar precis vid vattnet.

- Just nu är restaurangen i förändring och vi kommer att slå ut en av väggarna till byggnaden intill så att vi får mer yta och plats. Expansionen kommer bland annat betyda att vi får en härlig öppen spis vid den nya loungebaren och en större, finare uteservering, säger en av ägarna.

Ta en sväng förbi Tullhus 2 på Skeppsbrokajen och njut av allt vad hösten har att erbjuda på Loch and Quay. Öppettiderna är tisdag - fredag 17.00 till sent. Lördag 13.00 till sent och söndag 14.00 till sent.