Luzette firar 10 år – bjuder in till fransk fest

Det har gått tio år sedan restaurangen Luzette etablerade sig och blev en mötesplats för såväl turister som stockholmare. Den 9 november kommer man att fira det senaste decenniet genom att bjuda in till fransk fest.

Luzette har under de senaste tio åren varit en mittpunkt när det kommer till lunch, middag eller AW i centrala Stockholm. Den franska bistron ska givetvis fira på franskt vis, med det bästa som Frankrike har att erbjuda, med ett heldagsfirande den 9 november. Bubbel, skaldjur och livemusik är givna element denna dag. Dessutom ställer man upp en ostronbar i biljetthallen på Stockholms Centralstation.

– Luzette har alltid speglat den franska gastronomin och har genom åren utvecklats till en genuin fransk bistro. Vi inspireras lika mycket av den intima stämningen på ett litet hak i Lyon som av den eleganta atmosfären på en krog i hjärtat av Paris. Firandet blir en hyllning till dessa influenser. Nya som gamla stammisar och vänner kommer att sätta stämningen för dagen och kvällen. Jag ser verkligen fram emot en fest fylld av skratt, värme och härliga möten, säger Anja Mattsson, restaurangchef på Luzette.

Det väntar skaldjursplatåer och ostron i mängder samt en mindre à la carte-meny med rätter som speglar den bistro Luzette har kommit att bli under åren. Firandet drar igång klockan 14 och pågår till sen kväll. Droppa in eller boka bord i förväg.