Mammor tar över köket på Eatery Social

Mammas mat smakar bäst och nu är det upp till bevis. Den 15 mars tar fyra sydamerikanska mammor över köket på Eatery Social Skanstull, Clarion Hotel Stockholm, för att tillaga rätter från sina hemländer. Dessutom har de bjudit in restaurangens skapare Marcus Samuelsson från Manhattan.

"Comida de la Madre" heter kvällen då Rosa Meoño och Mary Meoño från Peru, Cintia Alvarez från Bolivia och Elvia Bustos från Colombia bjuder Eatery Socials middagsgäster på mat från sina egna hemländer. Recepten har vandrat från generation till generation och kommer att finnas tillgängliga efter eventet.

På kvällens specialmeny finns bland annat peruansk gryta med tripe, traditionella empanadas med kött och grönsaksfyllning och colombiansk kycklingsoppa, allt kryddat med kvinnornas stora passion för matlagning.

- Clarions vision är att vara en social och levande mötesplats både för hotellgäster och grannar. Därmed är vi extra glada över att Eatery Social gästas av dessa passionerade och skickliga kvinnor som sprider inspiration, säger Björn Callin, hotelldirektör på Clarion Hotel Stockholm.

Under kvällen deltar även Marcus Samuelsson, restaurangens Creative Chef direkt från New York för att låta mammorna visa honom hemligheten bakom det sydamerikanska köket.

- Eatery Social är en hyllning till kombinationen av kök från Central- och Sydamerika som man ofta möter i södra Kalifornien. Matlagningen i den här delen av världen har vandrat i generationer, och den vi lärt oss av är mamma. Jag ser verkligen fram emot att få stå i köket den här dagen, säger Marcus Samuelsson, Creative Chef på Eatery Social.

Under kvällen spelar dj:n Jessica Lindberg mellan kl 17-21.

Läs mer och boka här.